Cselgáncs

2023.10.06. 08:35

Vajna Csongor 2022 után idén is magyar bajnoki címet szerzett

Az Atomerőmű SE versenyzői közül Vajna Csongor érte el a legjobb eredményt a Pakson megrendezett Atom Kupán, amely Diák A- és B magyar bajnokság és Diák C Magyar kupa verseny is volt egyúttal.

Teol.hu

Mint arról a paksi klub az internetes oldalán beszámolt, a közel nyolcszáz dzsúdóst – köztük román, szerb, svájci, szlovák és ukrán indulókat – felvonultató viadalon (amely Köves László nevét viselte) Vajna Csongor nem talált legyőzőre súlycsoportjában és ezzel a tavalyi év után idén is országos bajnoki címet szerzett. Hozzáteszik: bíznak benne, hogy Csongor a serdülők közé fellépve is hasonlóan eredményes lesz. Ulbert Lujza szintén brillírozott, csak a döntőben tudták megállítani. Neki ez az ezüst eddigi legfényesebb érme. 

Jónéhányan léphettek még dobogóra a versenyen a ASE tehetségei közül. Az arany- és ezüstérmen túl Marosi-Jech Richárd, Kiss Dalma Klára, Magyar-Jankovics Rebeka, Dallos Petra, Lovászi Kornél és Grosan Eric örülhetett bronzéremnek. Kalmár-Appelt Áronnak nagyon kevés hiányzott az éremhez, ezúttal ötödik helyen végzett. Csakúgy, mint másnap Szinger Dorina és Tóth Zsombor, akik parádés küzdelmek után lettek végül ötödikek. Czibula Bernát is nagyokat harcolt, ami ezúttal a hetedik helyre volt elegendő.

Összességében nagyon sikeres két napot zártak az ASE-sok. Mind szervezésben, mind a tatamin maradandót alkottak. Az ősz folyamán folytatódnak a versenyek, még jónéhány korosztály magyar bajnoksága hátra van – teszik hozzá.

A paksiak eredményei:

Diák C-korosztály
III. hely Marosi-Jech Richárd (-27 kg)

Diák B-korosztály
III. hely Magyar-Jankovics Rebeka (-40 kg)
III. hely Dallos Petra (-40 kg)
V. hely Kalmár-Appelt Áron (-41 kg)
III. hely Lovászi Kornél (+60 kg)

Diák A-korosztály
III. hely Grosan Eric (-41 kg)
III. hely Kiss Dalma Klára (-45 kg)
II. hely Ulbert Lujza (+56 kg)
I. hely Vajna Csongor (-60 kg)

Serdülők
V. hely Szinger Dorina (-48 kg)

Ifjúságiak
V. hely Tóth Zsombor (-81 kg)
VII. hely Czibula Bernát (-90 kg)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!