Motorsport

2023.10.17. 18:30

Veretlenül lett magyar bajnok a zombai legenda

Langer József mind a nyolc futamát megnyerte a Magyarország Nyílt Nemzeti Classic Motocross Bajnokság EVO kategóriájában.

Berg Sándor

Langer József a Honda CR 500 nyergében

Forrás: LRT - Linninger Retro Tuning

Veretlenül szerzett bajnoki címet a Magyarország Nyílt Nemzeti Classic Motocross Bajnokság EVO kategóriájában (1984 és 1990 között gyártott motorok vehettek részt) Langer József, aki valamennyi futamát megnyerte az idei szezonban.

Veszprémvarsányban rendezték az idei bajnokság utolsó fordulóját, ahova úgy utazhatott el Langer József, hogy ha a két futamon legalább 39 pontot szerez, biztos az elsősége. A zombai motoros semmit sem bízott a véletlenre, mindkét alkalommal elsőként látta meg a kockás zászlót, s ezzel veretlenül szerezte meg a bajnoki címet. Langer József korábban Monoron, Zombán és Csikóstőttősön sem talált legyőzőre, és miután a szabály értelmében két futamot nem vesznek figyelembe, a végeredményt nem befolyásolta az sem, hogy a hódmezővásárhelyi hétvégét kihagyta.

„Év elején úgy terveztem, hogy csak egy versenyen veszek részt, de úgy megtetszett a miliő, hogy végül végigvittem a szezont. Nagyon örülök a bajnoki címnek, amit az tesz még értékesebbé, hogy szinte  minden versenyen gond volt a hátsó fékkel, illetve az, hogy az EVO kategóriában rendre tele volt a rajtrács, ami közel harminc motorost jelent” –mondta lapunknak Langer József, aki egy 1986-os Honda CR 500-val ért csúcsra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!