Visszatérés

2023.10.05. 11:15

Volt, hogy nem látta az alagút végét, hétvégén másfél év után lőtt gólt Vámosi Georgina

Keresztszalag-szakadás miatt az előző idényt teljes egészében ki kellett hagynia Vámosi Georginának, de a 2F-BAU Tolna-Mözs futsalcsapat 19 éves játékosa visszatért, hétvégén Budaörsön pedig közel másfél év után ismét gólt szerzett.

Berg Sándor

Vámosi Georginában átszakadhat a gát azzal, hogy felépülve megszerezte első gólját

Fotó: Kiss Albert

A dunaszentgyörgyi tehetség még tavaly júniusban, a felnőtt futsalválogatott horvátországi felkészülési tornáján szenvedett súlyos sérülést, amikor a lengyelek elleni edzőmeccsen egy ártalmatlannak tűnő szituációban, kontakt nélküli szerencsétlen mozdulat következtében bal térdében elszakadt a keresztszalag. Vámosi Georginának így ki kellett hagynia a 2022-es és az idei Európa-bajnokságot, valamint a teljes 2022/2023-as bajnoki szezont.

A 2F-Bau Tolna-Mözs 19 éves játékosa az új idényt már a többiekkel kezdte meg, tizenhat hónap után pedig a TFSE elleni nyitófordulóban már pályára is léphetett. Mint mondta, voltak nehéz pillanatai a rehabilitációjának, de a cél lebegett a szeme előtt.

„Egy ilyen sérülés és ennyi kihagyás után sokkal nehezebb visszatérni, mint általában, de rengeteget dolgoztam az utóbbi egy évben azért, hogy újra pályán lehessek – fogalmazott lapunknak Vámosi Georgina. – Voltak nehéz pillanatok, amikor nem láttam a fényt az alagút végén, de szép lassan célba értem. Rengeteget köszönhetek a gyógytornászomnak, a rehabilitációban segítőknek, a barátaimnak, családomnak és az egyesületnek, de mindenkinek, aki egy picit is hozzátett a felépülésemhez. Nélkülük biztosan nem sikerült volna.”

Visszatérése után az első góljára sem kellett sokat várnia Vámosi Georginának, a bajnoki alapszakasz hétvégi, negyedik fordulójában a Budaörs kapuját vette be.

„Hétről hétre egyre jobban érzem magam, egyre jobban bírom az edzéseket és most már a mérkőzéseket is. Jó érzés ismét pályán lenni és játszani, azzal pedig, hogy hosszú idő után ismét betaláltam, talán átszakadt egy gát bennem” – mondta a fiatal futsalos, aki már pozitívan látja a jövőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!