Labdarúgás

2023.11.17. 09:10

Ádám Martin: „Az elején rideg edzőmeccs jellege volt”

Ádám Martin szerint a meccs elején nagyon fontos volt a gól, amely egy Szoboszlai Dominikkal megbeszélt figura eredményeként született.

Teol.hu

Ádám Martin (középen) ünnepli a magyar válogatott vezetését Szófiában, az Eb-selejtezőn

Fotó: Szigetváry Zsolt

Mint arról beszámoltunk, egy 97. percben született bolgár öngólnak köszönhetően játszott 2–2-es döntetlent a magyar válogatott Bulgáriában, s ezzel matematikailag is eldőlt, hogy kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra. Az első magyar gólt a korábbi paksi gólkirály, Ádám Martin szerezte, aki remekül pótolta így a korábbi szintén paksi gólkirályt, Varga Barnabást. 

„A végén izgulnunk kellett, mert elég fordulatos volt a meccs. A kiállítás után fordult a kocka, előtte nem volt problémánk, uraltuk a játékot, de rúgnunk kellett volna még egy gólt” – nyilatkozta a csatár.

A dél-koreai Ulszan Hyundaibanlégióskodó futballista szerint a szófiai találkozó – amelyen nem lehettek nézők – elejének rideg edzőmeccs jellege volt, de aztán belerázódtak és alkalmazkodtak a körülményekhez. Ádám leszögezte, az évek óta végzett munka megtérült, nem maradt elismerés nélkül, és ezúttal mellettük állt a szerencse is.

„Nagyon örülök, hogy itt vagyok és tagja lehetek ennek a csapatnak” – közölte.

Végül úgy fogalmazott, most alaposan megünneplik a kijutást, de péntektől már készülnek a vasárnapi, Montenegró elleni találkozóra, mert a válogatottban nincs olyan, hogy nem fontos meccs.

A Magyarország–Montenegró Eb-selejtezőt vasárnap 15 órától rendezik a Puskás Arénában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!