Jól szerepelt a csapat

2023.11.20. 10:13

Bátaszéki középiskolások sikere a vármegyei úszó diákolimpián

A Középiskolások Megyei Úszó Diákolimpiáját Szekszárdon rendezték meg november 14-én.

Mauthner Ilona

Forrás: BátaszékMost/Facebook

A hat fős bátaszéki csapat a II. Géza Gimnázium V-VI. korcsoportos Bátaszéki Sport Egyesület (BSE) úszóiból állt, akik a rendelkezésükre álló kilenc kategóriából hétben adtak le nevezést. A verseny a korábbihoz képest sokkal népesebb volt. Minden egyéni számban 3-4 futamot rendeztek, számolt be az eseményről a BátaszékMost hírportál. 

A BSE versenyzői 2 arany, 2 ezüst és 1 bronzérmet szereztek, ami azt jelenti, hogy a középiskolás korosztályban két számban kvalifikáltak a jövő év márciusában Egerben megrendezendő országos Úszó Diákolimpiára. 

Mezei Réka és Nagy Ákos felkészítő edzők nagyon elégedettek a versenyzőkkel, hiszen a népes mezőny ellenére jól szerepelt a középiskolai csapat. Szabó Milán érme külön értékes, hiszen két éve, amikor kvalifikált, covid betegsége miatt nem indulhatott el az országos megmérettetésen, így egy kicsit az utolsó pillanatban kárpótolta az élet az érettségi tanévében. A lányváltó továbbjutása szinte már bátaszéki tradíció. Harmadik éve zsinórban Bátaszék képviseli a vármegyét. Így gyakorlatilag a hat versenyzőből öten ott lesznek Egerben. 

Eredményes továbbjutók: Szabó Milán (100 méter mellúszás), Fekete Sára, Mattenheim Janka, Mattenheim Liza, Simics Maja (4x50 méteres gyorsváltó), Mattenheim Janka (100 méter mellúszás), Mattenheim Janka (100 méter gyorsúszás), Fekete Sára (100 méter hátúszás).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!