Háttér

2023.11.30. 13:35

Böde Dániel a tévén keresztül szurkol feleségének és a kézilabda-válogatottnak

A magyar női kézilabda-válogatott ma Paraguay ellen kezd az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, keretében Böde Dániel feleségével, Böde-Bíró Blankával.

Teol.hu

A fotelből nézi majd a kézilabda-világbajnokságot Böde Dániel

Fotó: Dömötör Csaba

A Paksi FC korábbi 25-szörös válogatott futballista, Böde Dániel nem utazhat ki drukkolni feleségének és a nemzeti csapatnak a dán-svéd-norvég közös rendezésű világversenyre, hiszen csapatával az élvonalbeli bajnokságban van jelenése. A klubikon édesapja, idősebb Böde István elárulta a Metropolnak, hogy a tévé előtt szurkolnak majd a válogatott sikeréért. Reméli, a Paraguay elleni mai, Helsingborgban rendezendő (20.30 óra, tv: M4 Sport) nyitó csoportmérkőzés győzelemmel zárul.

„Dani felesége, a Fradi kapuját őrző Bíró Blanka miatt is követem a kézilabdát – nyilatkozta a lapnak, hozzátéve, úgy véli, cseppnyi túlzás sincs abban, hogy menye mostanában pazar formában véd.  – Blanka és Dani fiam nagyjából 300 méterre lakik tőlünk Madocsán. Amikor éppen itthon vannak, akkor sokat beszélgetünk a Fradiról, a kézilabdáról, és természetesen a paksi labdarúgásról is.”

Ami a skandináviai női kézilabda-vb feladatait illeti, az édesapa megjegyezte, két verhető csapat szerepel a magyar válogatott csoportjában.

„Paraguay és Kamerun könnyen verhetőnek tűnik, így Montenegróval küzdhetünk a csoportelsőségért. Blanka sokat mesél arról, hogy a legjobb nyolc közé kerülés a céljuk, mert azzal közelebb kerülhetnek a jövő évi párizsi olimpiához” – tette hozzá Böde István.

A nemzeti csapat szombaton az afrikai válogatottal találkozik, a csoportkört hétfőn Montenegró ellen zárja (mindkét mérkőzés 20.30 órakor kezdődik). A négyesből az első három jut tovább a középdöntőbe.

Böde Dániel az idei szezonban tíz bajnoki, egy NB III-as és egy kupamérkőzésen szerepelt, ezeken három gólt jegyzett. A Budapest Honvéd elleni Mol Magyar Kupa-mérkőzésen combizomszakadást szenvedett, de három héttel később, pénteken a Diósgyőr ellen már leülhetett a kispadra, s várhatóan vasárnap az Újpest vendégeként is a meccskeretben találjuk a csapatkapitány nevét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!