Prima Primissima

2023.11.04. 19:02

Dr. Kovács Antal és dr. Katz Sándor is jelölt – segítse őket ön is a szavazatával!

Két Tolna vármegyei jelöltje is van a 2023-as Prima Primissima díjnak. A magyar oktatás és köznevelés kategóriában dr. Katz Sándorra, a magyar sport kategóriában pedig dr. Kovács Antalra lehet szavazni.

Teol.hu

A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A rangos, több évtizedes hagyománnyal bíró elismerést, valamint a vele járó támogatást a tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek ítélik oda. A Prima Primissima díjazottak kiléte december elején válik ismertté, az ünnepélyes átadóra a Művészetek Palotájában kerül sor.

Az idei jelöltek között két Tolna vármegyei nevet is találunk. Dr. Katz Sándor középiskolai, matematika-fizika szakos tanáért és dr. Kovács Antal olimpiai- világ- és Európa-bajnok cselgáncsozóét. 

Dr. Katz Sándor, középiskolai matematika-fizika szakos tanár

A Bonyhádi Petőfi Sándor Gimnáziumban tanított 45 évig. Jelenleg is az Erdős Pál Tehetséggondozó tanára. Több mint 100 tanítványa lett díjazott országos és nemzetközi versenyeken, közülük többen kiemelkedő tudományos eredményeket értek el, ketten már akadémikusok. A nem kiemelkedő képességű tanulókkal való foglalkozásban is maradandót alkotott az Arany János Programban, és publikációiban. 29 szakmai cikket, 8 szakkönyvet, feladatgyűjteményt írt. Iskolájában és a régióban példaértékű matematikai műhelyt alakított ki. Iskoláján kívüli diákoknak és tanároknak több száz szakmai foglakozást vezetett. Számos elismerésben részesült, köztük Rátz Tanár Úr Életműdíjban, Tehetséggondozásért Életműdíjban.

Dr. Kovács Antal, olimpiai-, világ- és Európa-bajnok cselgáncsozó, közgazdász

A Paksi Atomerőmű SE versenyzője volt. Magyarország első olimpiai- és első világbajnoka a judo sportágban. Nyolcszoros magyar bajnok, hatszoros Európa-bajnoki érmes, huszonnégyszeres Világkupa-dobogós, 7 dan fokozattal rendelkezik. Nős, három gyermek édesapja. 2005 óta a Paksi Atomerőmű munkavállalója, 2012 óta pedig a cég kommunikációs igazgatója. Ezer szállal kötődik városához, segíti jelenét és hisz annak jövőjében. Tagja a sportág Hallhatatlanok Csarnokának. A Magyar Sportcsillag Program kurátoraként kitűzött célja a sportolói kettős életpályamodell támogatása, saját példáján keresztül hívja fel a figyelmet az élsport és a tanulás összehangolásának fontosságára. Aktívan részt vesz a magyar sport jövőjének építésében: a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja, a Magyar Judo Szövetség szakmai alelnöke.

A szavazás október 24-én kezdődött és november 29-ig tart. Szavazni pedig az alábbi linken lehet! 
https://www.primaprimissima.hu/indul-a-prima-primissima-kozonsegszavazas/

Kapcsolódó írásunk: https://www.teol.hu/helyi-kultura/2023/10/szinte-felrobbant-a-nezoter-a-kozonsegdij-kihirdetesekor-galeria

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!