Mol Magyar Kupa

2023.11.02. 22:50

Gellei Imre az Újpestet sorsolta a Paksi FC mellé a kupában

Többek között Újpest FC–Paksi FC mérkőzést rendeznek a Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, derült ki a csütörtök esti sorsoláson.

Berg Sándor

Fotó: Barbara Gabriella

Gellei Imre, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányának közreműködésével elkészítették a Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőinek sorsolását. A Paksi FC-t 2007 és 2010 között irányító 73 esztendős szakember korábbi csapata mellé az Újpestet húzta, így az atomvárosiak 2024. február 28-án a Szusza Ferenc Stadionba látogat. 

A legjobb nyolc közé jutás ezúttal is egy mérkőzésen dől el, ha a rendes játékidőben nem jutnak dűlőre a felek, kétszer 15 perc hosszabbítás következik, majd ha akkor sincsen döntés, büntetőpárbaj következik.

A Paks jól ismeri a menetet, hiszen csütörtökön drámai végjáték után, tizenegyesekkel győzött a Budapest Honvéd otthonában, bejutva ezzel a legjobb tizenhat közé. A főtábla negyedik fordulójában ez volt a második párosítás, ahol büntetők döntöttek, korábban az ex-paksiakkal felálló megye egyes Mezőörs meglepetésre kiejtette az NB III-as Kaposvárt.

Mol Magyar Kupa, a nyolcaddöntők párosításai
Mezőörs KSE (megyei I.)–Vasas FC (NB II)
Tiszakécskei LC (NB II)–Kisvárda Master Good
HR-Rent Kozármisleny (NB II)–MTK Budapest
Szentlőrinc (NB III)–Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)
DVSC–Ferencváros
Újpest FC–Paksi FC
VSC 2015 Veszprém (NB III)–Kecskeméti TE
DVTK–ZTE FC

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!