Mol Magyar Kupa

2023.11.02. 14:35

Ex-paksi labdarúgókkal írja tovább mesebeli történetét a megye egyes kis csapat

A Mol Magyar Kupa 4. fordulójában Vayer Gáborral és Vári Barnabással a kezdőcsapatában a Mezőörs KSE büntetőpárbaj után búcsúztatta a Kaposvári Rákóczit, bejutva a kiírás legjobb tizenhat csapata közé.

Berg Sándor

Vári Barnabás (jobbra) értékesített büntetője is kellett a Mezőörs bravúrjához

Forrás: Kisalföld

Fotó: Nagy Gábor

Alig néhány hete még arról írtunk, hogy szirénázó mentő vitte kórházba Vayer Gábort, a Mezőörs rutinos labdarúgóját, miután fejsérülést szenvedett a Koroncó elleni Győr-Moson-Sopron vármegyei első osztályú bajnoki első félidejében. Ezúttal viszont pozitív eseménnyel került be a hírekbe az NB I-ben a 236 meccsen pályára lépő támadó, miután csapata kiejtette az NB III-as kaposváriakat a kupából.

A Mezőörsön játszott találkozón korán vezetést szereztek a vendég somogyiak, amit a második félidőben egalizált a Mezőörs. A hátralévő időben, valamint a kétszer 15 perces hosszabbításban sem született gól, így következett a büntetőpárbaj. A hazaiak részéről a Paksi FC-t 2009 és 2013 között erősítő Vayer Gábor, valamint az atomvárosiaknál öt élvonalbeli szezont lehúzó Vári Barnabás is értékesítette tizenegyesét (a szintén ex-paksi Bohner Roland nem volt a meccskeretben), ezzel a kis csapat bejutott a Mol Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé, s várhatja a csütörtök esti Budapest Honvéd–Paksi FC mérkőzés utáni sorsolást. A kisalföldi település csapata továbbjutásával biztosította helyét az Amatőr Kupa döntőjébe.

Az atomvárosiak mellett az FC Dunaföldvár maradt állva a Magyar Kupa negyedik fordulójáig, de Varga Balázs együttese hazai pályán 1–0-ra kikapott az NB II-es Nyíregyházától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!