Karate

2023.11.14. 08:16

Szigetszentmiklóson sem maradtak aranyérem nélkül a bátaszékiek

Tizenkét bátaszéki versenyző állt tatamira a szigetszentmiklósi versenyen, ahonnan egy aranyat és egy bronzot is elhoztak.

Teol.hu

Péter Panna (szemből) remekül versenyzett és egészen a dobogó tetejéig menetelt

Fotó: Nagy Ákos

A szigetszentmiklósi csarnokban rendezték meg a Hungarian Open Grand Prix-t – az őszi szezon utolsó nagyszabású hazai rendezvényére 10 ország, mintegy 100 egyesülete adta le nevezését. A Bátaszék SE ezúttal egy kisebb, tizenkét fős csapattal nevezett, és két éremmel tudta megfejelni az őszi eredménylistát. Ezúttal Péter Panna és Pesti Ábel tudott eredményes lenni, előbbi az U14-es, utóbbi az U12-es korosztályban. Panna a -47 kg-osok mezőnyében a dobogó legfelső fokáig jutott lehengerlő versenyzéssel, míg Ábel a +40 kg-os fiúk között bravúros harmadik helyet produkált. Hajszál választott el további három BSE-versenyzőt a dobogótól: Izsák Fruzsina, Varga Máté és Vörös Botond is több körön keresztül eredményesek voltak.

„Mondhatnám, hogy tipikus szezon vége volt a BSE háza táján, de ez nem lenne teljesen igaz. Tényleg voltak olyanok akik számára az őszi menetrend – legalábbis fejben – lezárult múlt héten Belgiumban, viszont megítélésem szerint többen még rá is tudtak kapcsolni egy fokozattal – összegzett Nagy Ákos vezetőedző a klub közösségi oldalán közzétett posztban. – Tény, hogy a múlt heti hosszú út, mindenkiben nyomon hagyott és a hét közepéig senki nem volt önmaga, de úgy érzem ezt a versenyt mindenki komolyan vette. A rendkívül hosszú 14 órásra nyúlt rendezvényen minden versenyzőm teljes fókusszal, bemelegítve állt a tatamin, ami egy ilyen hosszú többhónapos felkészülés után, önmagában is nagyszerű teljesítmény. Az ellenfelek nagyon jók voltak, legtöbbjük a nemzetközi élmezőnyből érkezett, minden pontért és győzelemért kőkemény harcot kellett vívni. Örülök, hogy érmet tudtunk szerezni, ráadásul bravúrosan. És ebben a mezőnyben az első negyedben végezni nyolcadik magyar csapatként bőven megfelelő. Azt hiszem minden BSE topversenyzőre ráfér a pihenés, a nagyokkal másfél hónapra visszavonulunk, a 14 éve alatti korosztályok számára még rendezünk egy Bátaszék regionális bajnokságot, hogy kellő motivációval tudják zárni a szezont” – fogalmazott a szakember. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!