Időjárás

2023.12.14. 14:00

A szekszárdi labdarúgópályát sem kímélte a szerdai esőzés

Nemcsak a sportcsarnokot, de a szomszédos labdarúgópályát sem kímélte a szerdai csapadék Szekszárdon.

Berg Sándor

Stranddá változott a szekszárdi labdarúgópálya

Fotó: Makovics Kornél

Mint arról beszámoltunk, a Tarr KSC Szekszárd–Spar Girona nemzetközi kosárlabdamérkőzés jelentős, másfél órás csúszással kezdődött szerdán, miután az egész napos esőzést nem bírta el a városi sportcsarnok tetőszerkezete, s több ponton is beázott annak küzdőtere. Természetesen nemcsak a létesítményt, de a szomszédos futballpályát sem kímélte a lehullott csapadék.

A rengeteg esővíz miatt nem először változott át stranddá a szekszárdi labdarúgópálya, a december 13-i egész napos esőzés ezúttal sem pocsolyákat, hanem kis túlzással tavat, tavakat hozott létre a centerpálya körüli salakos futópályán. Finoman fogalmazva sincsen ideális állapotban a pálya talaja sem, amin több centiméter víz áll.

Az egyetlen pozitívum, hogy az őszi bajnoki szezonoknak vége, de ebben az évben nem egyszer kellett megküzdenie az elemekkel a helyi focicsapatoknak. Májusban a Szekszárdi WFC élvonalban való bennmaradásról döntő mérkőzése került veszélybe az időjárási körülmények miatt, de végül a csapat tagjainak, valamint a Szekszárdi Sportközpont atlétáinak sikerült játékra alkalmassá tenni a pályát (Micskó Márk együttese végül a DVTK elleni sikerével bennmaradt az NB I-ben).

Nem volt ilyen szerencsés helyzetben a Szekszárdi UFC, amelynek – szintén a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék következtében – elmaradt a novemberi bajnoki mérkőzése a Paksi FC II ellen. A harmadosztály vármegyei rangadóját később pótolni tudták (a sárga-feketék 1–0-ra nyertek), de a pálya talaja akkor is hagyott némi kívánnivalót maga után.

Természetesen nemcsak a sportban okozott károkat a szerdai esőzés, a Csikóstőttős és Mágocs közötti összekötő útra fák dőltek és jelentős mennyiségű föld csúszott rá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!