Labdarúgás

2023.12.16. 14:31

A szezon második leggyorsabb góljával került hátrányba, vereséggel zárta az őszt a listavezető Paksi FC

Már az első percben hátrányba került a Fehérvár FC vendégeként a listavezető Paksi FC, amely 3–0-s vereséggel zárta az OTP Bank Liga őszi szezonját.

Berg Sándor

Vas Gábor (fehérben) négy hónap után lépett pályára

Fotó: Szabó Miklós

Alaposan felforgatta védelmét Bognár György, aki a „fiatalpercek” gyarapítása érdekében a 19 éves Simon Barnabást állította a kapuba, de visszatért kulcscsonttöréséből a 20 esztendős Vas Gábor, ugyanakkor öt sárga lap miatt eltiltását töltötte a védelem oszlopa, Kinyik Ákos.

A részben vagy – az anyagi szempontot figyelembe véve – egészben kényszerű módosítások már az első percben zavart okoztak az erőben, Gergényi Bence bedobása után a 38. másodpercben Katona Mátyás szerzett vezetést a Fehérvárnak (nála csak a ferencvárosi Marquinhos szerzett gyorsabban gólt ősszel, ő 18 másodperc eltelte után volt eredményes a DVSC ellen). A listavezető problémái csak sokasodtak a folytatásban, az ötödik percben Szabó János kapott a combjához, a csapatkapitány nem is tudta folytatni a játékot.

A szezon során először felálló Szélpál, Lenzsér, Vas hátsó hármast hosszú labdajáratás után mattolta a góllövőlistát vezető Kenan Kodro. A félidei kétgólos különbség még a Paksra nézve volt hízelgő, Kovács Krisztián keresztlécétől eltekintve nem jegyzett helyzetet az őszi bajnok, Simonnak viszont Katona szabadrúgásánál volt védeni valója.

A szünetről Szappanos Péterrel és Böde Dániellel másik arcát mutatva jött ki a Paks, amely az első negyedórában kapuja elé szegezte a hazaiakat. Papp Kristóf fejeseinél, Kovács lövésénél és Mezei Szabolcs szabadrúgásánál kellett résen lennie Tóth Balázsnak és az ő bravúrjaival vészelte át ez az időszakot a Fehérvár. A vendégek rohamait Kodro második találata zárta le, ezzel együtt beállítva a mérkőzés végeredményét.

Szécsi Patrik személyében újabb fiatal mutatkozott be az NB I-ben, a 2004-es születésű balhátvéd tíz percet kapott Bognár Györgytől. A paksiak vereségük ellenére az élen mennek téli szünetre, ahonnan rövid pihenő és felkészülés után február első hétvégéjén hazai pályán a Puskás Akadémia ellen térnek vissza.

OTP Bank Liga, 17. forduló
Fehérvár FC–Paksi FC 3–0 (2–0)
Székesfehérvári Sóstói Stadion, 4078 néző. V.: Bogár G. (Albert I., Belicza)
Fehérvár: Tóth B. – Csongvai, Spandler, Gergényi – Bese, Christensen (Rúben Pinto, 90.), Flores (Larsen, 90.), Katona M. (Pető, 84.) – Schön (Berki, 90.) – Szabó L., Kodro (Kastrati, 79.). Vezetőedző: Bartosz Grzelak
Paks: Simon B. (Szappanos, a szünetben) – Vas G., Lenzsér, Szabó J. (Szélpál, 5.) – Kovács K., Papp K. (Szécsi, 80.), Mezei, Balogh B. (Haraszti, 62.), Osváth – Szabó B. (Böde, a szünetben), Könyves. Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Kodro (19., 68.), Katona M. (1.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!