Teremfoci

2023.12.12. 15:57

Az erdélyi Nyárádszereda végső sikerével zárult az idei Összetartozás Kupa

Hét határon túli és öt anyaországi csapat vett részt az igen színvonalasra sikeredett Összetartozás Kupa - XXV. Losonci István Emléktornán, amelyet a Nyárádszereda büntetőkkel nyert meg a Bonyhád BFC elleni döntőben.

Teol.hu

A Nyárádszereda győztes csapata Filóné Ferencz Ibolyával, Potápi Árpád Jánossal és Losonci Zoltánnal

Fotó: Bölcsföldi Zoltán

A Nemzetpolitikai Államtitkárság, Bonyhád Város Önkormányzata, a Colonia Alapítvány és a Bonyhádi Sportcentrum közös szervezésében hét határon túli és öt anyaországi magyar csapat részvételével rendezték meg az Összetartozás Kupát, amellyel egyúttal huszonötödik alkalommal emlékeztek meg Losonci Istvánról. A csapatokat három négyes csoportba sorolták a rendezők, a torna színvonaláról mindent elmond, hogy végül egyik gárda sem tudta hibátlanul lehozni a küzdelmeket.

Az A-csoportban a 2020-as bajnok Nyárádszereda és a Kárpátalja küzdött a végsőkig az első helyért, előbbi jobb gólkülönbségének köszönhetően végzett az élen. A Sándoregyháza három ponttal végül épphogy lemaradt a továbbjutásról. A B-jelű négyesben az A'la Cool magabiztosan masírozott tovább, mögöttük a Madéfalva és a Muravidék kiélezett küzdelme végül egyaránt negyeddöntőt ért, a Dombóvár viszont búcsúzott. A C-jelű négyesben körbeverések után lett első a Bonyhád BFC, a Tardoskedd másodikként, a Kakasd pedig harmadikként jutott a legjobb nyolc közé. Az igen szimpatikus Csíkcsicsó kiesett.

A negyeddöntőkben az A'la Cool folytatta menetelését a Kárpátalja ellen, a Nyárádszereda parázs meccsen múlta felül a kakasdiakat, a hazai parkettán játszó BBFC a Madéfalvát győzte le, végül a Muravidék az utolsó pillanatokban engedte ki kezéből a győzelmet, a hosszabbításban pedig a Tardoskedd tudta megszerezni a továbbjutást érő gólt.

Az első elődöntőben óriási taktikai csatát vívott a Bonyhád BFC az addig nagyon magabiztos A'la Cool ellen, melyet egyetlen gól döntött el a Szász Dávid irányította gárda javára. A másik ágon a Nyárádszereda a vártnál simábban jutott a fináléba a Tardoskedd ellen. A bronzmeccsen az A'la Cool ismét meggyőző volt, így dobogón zárt. 

Végletekig kiélezett döntőt hozott az idei Összetartozás Kupa - XXV. Losonci István Emléktorna
Fotó: Bölcsföldi Zoltán

A döntő a végletekig kiélezett küzdelmet hozott. A torna gólkirályának, Balázsi Attilának a vezetőgóljára Deli Dániel tudott válaszolni a rendes játékidőben és ugyan mindkét oldalon megvoltak a lehetőségek a győzelem megszerzésére, mind a legjobb kapusnak megválasztott nyárádszeredai Péter Róbert, mind a másik oldalon Kiss Hunor bravúrokkal tartotta életben csapatát. A hosszabbításban már mindkét gárda rendkívül óvatos volt, nem is esett gól, jöhettek a büntetők, amit a Nyárádszereda bírt jobban idegekkel, így 2020 után ismét elhódította a trófeát.

Az ünnepélyes díjátadón a Bonyhádi Sportcentrumot képviselő Köllő Roland és Máté Róbert mellett a díjakat Potápi Árpád János, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád város polgármestere és Losonci Zoltán, Pista bácsi fia adták át, egyúttal megköszönték mindenkinek a részvételt és ígéretet tettek rá, hogy Bonyhád jövőre is otthont ad az összetartozás jegyében a tornának.

Eredmények, csoportkör
A csoport: Nyárádszereda–Bonyhád-Majos 4–1, Kárpátalja–Sándoregyháza 2–0, Nyárádszereda–Sándoregyháza 7–1, Kárpátalja–Bonyhád-Majos 6–0, Nyárádszereda–Kárpátalja 0–0, Sándoregyháza–Bonyhád-Majos 2–1
A végeredmény: 1. Nyárádszereda (11–2) 7, 2. Kárpátalja (8–0) 7, 3. Sándoregyháza (3–10) 3, 4. Bonyhád-Majos (2–12) 0 ponttal.
B csoport: A'la Cool–Dombóvár 3–2, Madéfalva–Muravidék 2–2, A'la Cool–Madéfalva 7–1, Muravidék–Dombóvár 2–0, A'la Cool-Muravidék 4–1, Madéfalva–Dombóvár 2–1
A végeredmény: 1. A'la Cool (14–4) 9, 2. Muravidék (5–6) 4, 3. Madéfalva  (5–10) 4, 4. Dombóvár (3–7) 0 ponttal.
C csoport: Kakasd–Bonyhád BFC 2–1, Tardoskedd–Csíkcsicsó 3–0, Bonyhád BFC–Csíkcsicsó 6–2, Tardoskedd–Kakasd 2–0, Bonyhád BFC–Tardoskedd 3–1, Kakasd–Csíkcsicsó 6–0
A végeredmény: 1. Bonyhád BFC (10–5) 6, 2. Tardoskedd (6–3) 6, 3. Kakasd (8–3) 6, 4. Csíkcsicsó (2–15) 0 ponttal.

Egyenes kieséses szakasz
Negyeddöntők: A'la Cool–Kárpátalja 4–0, Nyárádszereda–Kakasd 3–1, Bonyhád BFC–Madéfalva 6–2, Tardoskedd–Muravidék 4–3 (hu.)
Elődöntők: Bonyhád BFC–A'la Cool 1–0, Nyárádszereda–Tardoskedd 4–0
Bronzmérkőzés: A'la Cool–Tardoskedd 6–2
Döntő: Nyárádszereda–Bonyhád BFC 1–1 (büntetőkkel: 3–1)

A gólkirályi címet a nyárádszeredai Balázs Attila érdemelte ki, ahogy a legjobb kapus is a bajnokcsapatból került ki Péter Róbert személyében. A legjobb mezőnyjátékos Major Péter (A'la Cool) lett, a legjobb külhoni játékosnak Králik Csabát (Tardoskedd) választották meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!