Elismerés

2023.12.13. 15:12

Berkes Ferencet választották az év férfi sakkozójának

Az Atomerőmű SE nagymesterét, Berkes Ferencet választotta a Magyar Sakkszövetség az év legjobb férfi sakkozójának. A 38 éves sportoló 2018 után érdemelte ki ismét az elismerést.

Berg Sándor

Berkes Ferencet másodszor választották meg az év férfi sakkozójának

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén rekordszámú 64 sportág szövetsége válaszolt a megkeresésére. A Magyar Sakkszövetség – 2018 után második alkalommal – Berkes Ferencet választotta az év férfi sakkozójának. 

Az Atomerőmű SE 38 éves nagymestere valóban kiváló évet tudhat maga mögött, klubjával ezüstérmet szerzett a honi első osztályú csapatbajnokságban (Szuperliga), a magyarok közül pedig legtovább menetelt a bakui egyéni sakk világkupán, ahol – korábbi világbajnokot és olimpiai bajnokot is kiejtve – végül a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Asztaliteniszben a nőknél a Szekszárd AC korábbi kiválósága, Madarász Dóra (Budaörsi Sport Club) nyert, míg a női kosárlabdázók között a KSC Szekszárdban is megfordult Kiss Virágot választották az év legjobbjának.

A teljes listát ide kattintva tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!