Cselgáncs

2023.12.01. 13:00

Első kiemeltként várja az év utolsó Grand Slam-versenyét Pupp Réka

Az idei év utolsó Grand Slam viadalát rendezik hétvégén Tokióban, az Atomerőmű SE-t ezúttal is Pupp Réka és Gercsák Szabina képviseli a japán fővárosban.

Berg Sándor

Pupp Rékára ázsiai vagy afrikai ellenfél vár elsőként

Forrás: IJF

Nyolcvannégy ország több, mint ötszáz dzsúdósa utazott az idei utolsó Grand Slamre, de felemás erősségű mezőny gyűlt volna össze a vármegyei szemmel két kiemelt súlycsoportban. A magyar különítményt négy cselgáncsozó, a férfiaknál Gőz Roland és Sáfrány Péter, a nőknél két paksi, Pupp Réka és Gercsák Szabina alkotja.

Az 52 kilogrammosak között a világranglista első öt helyezettje nem lesz ott a japán fővárosban, így a hatodik Pupp Réka első kiemeltként várta a sorsolást. Komoly riválisok így is vannak, elég az izraeli Gefen Promóra, a hazaiak kedvencére, Abe Utára vagy a francia Astride Gnetóra gondolni. A paksiak háromszoros GS-győztese a második fordulóban kapcsolódik be a küzdelembe, ahol egy fiatal tajvani vagy egy rutinos szenegáli vár rá.

Az Atomerőmű SE-hez áprilisban igazolt Gercsák Szabina kicsúszott a kontinentális kvótás helyről, így számára fontos lenne egy jó szereplés az év végére. A 70 kilósaknál erősebb a mezőny, de a világranglistán 30. paksi az első fordulóban „szabadkártyás” dél-koreaival kezd, ami bemelegítésnek jó lehet a hollandok tízszeres Grand Slam-dobogósa, Sanne van Dijke ellen.

A tokiói viadal lebonyolítása eltért az eddigiektől, szombaton Gercsák Szabináért (a selejtezők magyar idő szerint 0.30 órakor, a bronzmérkőzések és a döntők 7.30-kor kezdődnek), Pupp Rékáért vasárnap (2 és 9 óra) szoríthatunk. Az érmes mérkőzéseket a Sport1 TV élőben közvetíti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!