Kosárlabda

2023.12.17. 18:57

Elszúrta a második negyedet, de így is volt esélye a KSC-nek Diósgyőrben

Nagy meccset játszott a Diósgyőr és a Szekszárd a női NB I-ben, amely után a miskolciak maradtak százszázalékosak.

Teol.hu

Sopron-verők randevúztak vasárnap a női NB I rangadóján. A Szekszárd két hete, hazai pályán, a DVTK a múlt héten, idegenben győzte le magabiztosan a címvédőt – nagy meccsre volt kilátás a DVTK Arénában. 

Az is lett belőle, de még micsoda meccs! Eleinte nem találtak fogást egymáson a felek, aztán a hazaiak kapták el a ritmust, s a második felvonásban álva hagyták a szekszárdiakat. A borsodiak remekül kikapcsolták a KSC amerikai sztárját, Kathryn Westbeldet, s a szünetben tizenkét ponttal vezettek.

A fordulás után a diósgyőriek pedig 18 pontosra (31–49) hízlalták előnyüket, nem gondoltuk volna, hogy sikerül innen visszajönni... A negyedik tíz percre azonban nagyon jó ritmusban érkezett vissza a Szekszárd, amely 59–45-ös hátrányát egészen jól lefaragta, s két perccel a vége előtt már csak öttel ment az éllovas, amely 64–59-re vezetett.

A végletekig kiélezett hajrában aztán a diósgyőriek tudták megrázni magukat, így megnyerték a rangadót, s kilenc forduló után is százszázalékosak a bajnokságban. A szekszárdiak öt győzelmük mellett negyedszer kaptak ki, negyedszer idegenben, s negyedszer egy olyan meccsen, amelyen egy kisssé jobb koncentrációval bármi lehetett volna. 

Djokics Zseljko csapatára még egy mérkőzés vár idén, szerdán a spanyol Girona otthonában játszanak az Európa-kupában. A magyar bajnokságban január 6-án, a BKG Prima Szigetszentmiklós otthonában folytatják Boros Júliáék. 

Tippmix Női Kosárlabda NB I, 9. fordulóban
DVTK-Hun-Therm–Tarr KSC Szekszárd 72–64 (15–13 24–14, 19–18, 14–19)
Miskolc, DVTK Aréna, 1400 néző. V: Nagy V., Pozsonyi L., Balog Gy. DVTK: Aho T. 3/3, Aho N. 16/9, Charles 11, M Jovanovics 9/3, Tadics 10. Csere: Lelik 14/9, Toman 5, Grigalauskyte 2, Tenyér 2. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szekszárd: Horváth B. 19/12, Sztanacsev 5, Boros J. 5, Szücs G., Monroe 19. Csere: Mányoky, Westbeld 16/3, Miklós M., Krnjics, Holcz. Vezetőedző: Djokics Zseljko.
Kipontozódott: Mányoky a 36. percben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!