Cselgáncs

2023.12.03. 11:00

Grand Slam ötödik hellyel zárta az évét Pupp Réka

Idei hatodik, és egyben utolsó Grand Slam-viadalát Tokióban az ötödik helyen zárta Pupp Réka, az Atomerőmű SE cselgáncsozója.

Berg Sándor

Pupp Réka újabb bronzmérkőzést játszott Grand Slamen

Forrás: IJF

Három hete edzőtáborozik a sportág őshazájában Pupp Réka, aki a monoton munkát megszakítva tatamira lépett az év utolsó Grand Slam-versenyén Tokióban. Az 52 kilogrammos súlycsoport világranglistáján hatodik helyen álló paksi első kiemelt volt a japán fővárosban (az első öt is Japánban készül ezekben a hetekben, de csak a lelátóról nézték a riválisokat), így a második körben csatlakozott be a küzdelmekbe.

Előbb egy 18 éves tajvanit, a ranglistán 18. helyen álló lengyel Aleksandra Kaletát győzte le imponáló fölénnyel, két vazari különbséggel. Az elődöntőben aztán szoros meccsen alulmaradt a franciák háromszoros GS-győztesével, Astride Gnetóval szemben, így a „döntő szakaszban” – minden versenyt figyelembe véve – idén nyolcadszor is a bronzmérkőzésen volt érdekelt az Atomerőmű SE klasszisa.

Pupp Rékára a világranglistán tizenhét hellyel hátrébb álló Szoszorbaram Lagvaszuren várt, aki ellen mindkét eddigi összecsapását megnyerte. Harmadik mérkőzésükön gyorsan megkapta mindkét fél az első intézését, majd előbb kifordulás miatt a magyart, a szőnyegről való kilépés után a mongolt is újra figyelmeztette a versenybíró. A világ- és Európa-bajnok Braun Ákos hajtotta a szőnyeg széléről tanítványát (a paksi tréner egyben a női válogatott szövetségi kapitánya is), de végül a rendes játékidő előtt tíz másodperccel az Ázsia-bajnoki második a magyar mögé lépett, hanyatt döntötte őt, és ipponnal nyert.

A paksiak klasszisának nincs miért szomorúnak lennie, idén tíz nemzetközi viadalon indult, és öt Grand Slam-érem (egy ezüst, négy bronz), világ- és Európa-bajnoki, valamint Masters ötödik hely után újabb érmes meccsel zárta le az esztendőt.

A négyfős magyar válogatott egyetlen pontszerző helyét Pupp Réka szállította, korábban Gőz Roland (90 kg) és Sáfrány Péter (90 kg) mellett a szintén paksi Gercsák Szabina (70 kg) is helyezetlenül végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!