Női futsal

2023.12.18. 18:26

Hat gólnál állt meg a diósgyőriek ellen, s dobogón telel a Tolna-Mözs

A Tolna-Mözs könnyedén verte a DVTK-t a női NB I hétvégi fordulójában, s így dobogósként mehetett el a rövid téli szünetre.

Teol.hu

Volt minek örülni, ez egy igazán remek győzelem volt

Fotó: Kiss Albert

Jó formában várták a tolnaiak a DVTK elleni rangadót, hiszen az előző három meccsükből kettőt megnyertek (közte a sereghajtó Dunaújvárost idegenben 15–1-re!), egyszer döntetlent játszottak, a mezőny harmadik legjobb formában lévő csapata volt Reveland Zoltáné. A vendégek ugyanezt nem mondhatták el magukról, mert bár az Újpestet 7–4-re legyőzték, a TFSE-tő 6–0-ra, a DEAC-tól 7–0-ra kaptak ki. 

Gyorsan kiderült, hogy a tolnaiak ellen sem számíthatnak sok sikerélményre, a hosszú sérülése után egyre jobb formába lendülő Vámosi Georgina már a második percben betalált, megadva ezzel a meccs alaphangját. A folytatásban futószalagon jöttek a helyzetek, s a szünetben már néggyel vezettek a kékek. A fordulás után kényelmesen passzolgattak a hazaiak, akik két gólt még így is berámoltak a diósgyőri kapuba – a vendégek gólja csak szépségtapasznak volt jó. 

A tolnaiak jó formában fejezték be az őszi idényt, s dobogósként mehettek téli pihenőre. A bajnokság rövidke szünet után január 13-án folytatódik Wiesner Dalmáék számára, mégpedig az éllovas DEAC elleni hazai rangadóval.  

Női futsal NB I, a 12. fordulóban
2F-Bau Tolna-Mözs–DVTK-Vénusz 6–1 (4–0)
Tolna, városi sportcsarnok. Vezette: Kiss G. (Szabó P., Tóth T.). Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Vámosi, Krár, Folk Zs. Csere: Fekete E., Wiesner, Ferencz F., Sajabó, Kiss G. Vezetőedző: Reveland Zoltán. DVTK: Újvári – Fukler-Váradi, Lipták, Putnoky, Molnár E. Csere: Megyes, Visnyánszki, Boda. Vezetőedző: Kovács Alíz. Gólszerzők: Vámosi (2., 16.), Krár (12., 32.), Kiss G. (7.), Fekete E. (30.), illetve Lipták (34.).

Az NB I-es bajnokság állása az őszi idény után: 1. DEAC 34, 2. TFSE 29, 3. Tolna-Mözs 22, 4. DVTK 19, 5. Budaörs 12, 6. Újpest 10, 7. Csepel 6, 8. Dunaújváros 1 ponttal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!