Teol.hu podcast

2023.12.10. 18:00

Huszonöt éve lett először világbajnok, tizenhárom éve klubvezetőként kamatoztatja tapasztalatait

Az idei évben nem voltak kimagasló nemzetközi eredményeik, de a hazai vizeken letették a névjegyüket a szekszárdi kajakosok és kenusok.

Rónai Gábor

Huszonöt éve nyerte meg első világbajnoki címét Jámbor Attila, aki Szakály Viktor párjaként állhatott fel a dobogó legfelső fokára a dél-afrikai maratoni világbajnokságon. A Szekszárdi Kajak-Kenu SE ügyvezetője, vezetőedzője versenyzőként még kétszer lett világbajnok, egy évre rá Győrben Szakállyal duplázott, majd 2003-ban, Valladolidban már a győri Salga Istvánnal ért fel a csúcsra. 

Jámbor Attila legújabb podcast-adásunkban ezekről a sikerekről is beszélt sportújságírónknak, Rónai Gábornak, kihangsúlyozva, hogy sok a tehetség a szekszárdi klubban, akik akár a nyomdokaiba is léphetnek egykor, ám ehhez – mint nyomatékosította – nagyon sok munka és kitartás kell. A vármegyeszékhely klubját tíz évvel alapította feleségével a szintén kajakosból vezetővé lett Inger Nikolettával, s büszkén beszélt a kezdetektől a sikerekig vezető úrtól. 

A Jámbor Attilával készített podcast-adásunkat alább hallgathatja meg, ha pedig ide kattint, itt korábbi adásaink közül válogathat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!