Kajak-kenu

2023.12.24. 14:00

Jámbor Attiláéknál a karácsony a család mellett egy kicsit a sportról is szól

Egész évben folyamatos mozgásban van a Jámbor-család. Attila és felesége, Inger Nikoletta mindennapjait a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület vezetése teszi ki, míg lányuk, Lotti „az érem másik oldalán áll”, és kiváló eredményeivel örvendezteti meg szüleit. Karácsonykor azonban ők is megpihennek, de csak egy kicsit, mert a sportnak az év végén sem tudnak teljesen hátat fordítani.

Berg Sándor

A Jámbor-családban a sportról is szól kicsit a karácsony

Forrás: Beküldött fotó

Az ünnepi menüből a Jámbor-családból sem maradhat ki a halászlé és a bejgli, amit karácsony első napján közös sportolással dolgoznak le. Persze pihenésre is fordítanak elég időt Inger Nikolettáék.

Szenteste együtt az egész család
Jámbor Attiláék 2006-ban vásárolták meg jelenlegi otthonukat Szekszárdon, azóta bevált szokás, hogy minden év december 24-éjén hozzájuk érkezik a rokonság.  Karácsony első napján aztán útra kel a család, igaz, csak Tolnáig kell menniük. Inger Nikoletta elárulta, azt a napot az ő szüleinél töltik, majd másnap este az ikertestvérénél van a záró vacsora.

„Ez az utóbbi időben morzsapartivá alakult, lévén, hogy már mindenki tele ette magát és ezer félét főztünk. Szerintem ezt a rendszert megtartjuk 2026-ig, aztán, kimondani is rossz, de húsz év után lehet, csavarunk egyet a sorrenden” – fogalmazott.

A halételek nem maradhatnak le az asztalról
Tolnai kötődésük miatt a halászlé elkerülhetetlen a család karácsonyi listáról. A szenteste menüjét Nikoletta állítja össze, megvannak a bevált fogásai, de alapvetően minden évben újít rajta.

„Hobbim a főzés, szeretek különlegesebb ételetek is kipróbálni, szépen tálalni, teríteni.  Apukámmal már-már versenyben vagyunk ezen a téren, persze nem komolyan, de tartanom kell a szintet – mondta a család séfje, hozzátéve, miután már Lotti is abban a korban van, hogy be tud segíteni a sütés-főzésbe, külön öröm a közös készülődés. – Jámbi csak az evésbe segít be, neki nem terepe a konyha. Igyekszem mindenkinek kedvezni az idei menüsorral: libamáj pástétom körtével és friss kaláccsal, rukkolás garnéla gnocchival, tengeri hal, saláták és kézművel grill sajt gyümölcsmártással, aszalt paradicsomos marha ragu lesz.”

A Reszkessetek, betörők! elmaradhatatlan kellék
Néhány éve már bevált szokássá vált, hogy Attila és Lotti karácsony első napján vízre szállnak, Nikoletta és Twix nevű spánieljük pedig a parton kísérik őket – futva. Mert a futás és a túrázás egyébként is hagyomány Jámboréknál, és miután sorozatokat és filmeket is szeretnek nézni, ez sem marad ki ünnepekkor. Mint ahogy a karácsonyi klasszikussá vált Reszkessetek, betörők! trilógia sem.

 

Az ünnepek között és után már indul a felkészülés
Miután elég elfoglalt, folyamatosan úton levő családról van szó, nem egyszerű közös programokat összehozni velük, hiszen náluk nem igazán van leállás. Éppen ezért ebben a három napban félre teszik a munkát és tényleg csak egymással, a családdal töltik az időt.

„Tudatosan próbálunk nem beszélni a kajakozásról, de ez egy életforma, ez a hobbink, az életünk, nem igazán tudjuk levetkőzni. A lányunk is ebben él, így konkrétan kajakozásmentes vacsorában kell megállapodni. A háromnapos ünnepet követően ugyanúgy edzünk, január 3-án már sífutó edzőtáborba utazunk, még a karácsonyi ajándéknak is mindig van köze a kajakozáshoz. Nekünk így jó, ezt szeretjük, gyanítom az újév második napján reggel azért meg kell írni azt az edzéstervet” – fogalmazott Inger Nikoletta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!