Cselgáncs

2023.12.11. 11:30

Pupp Réka is jelölt a 2023 legjobb magyar judósa díjra

Pupp Réka, az Atomerőmű SE olimpikon cselgáncsozójának neve is szerepel azon öt sportoló között, akik közül kikerül a 2023 legjobb magyar dzsúdósa a Judoinfo szavazásán.

Berg Sándor

Pupp Réka edzőjével, Braun Ákossal

Forrás: IJF

A Judoinfo szerkesztősége immár tizennyolcadik alkalommal hirdeti ki, hogy a hazai versenyzők közül ki volt az esztendő legjobb judósa. Az idén – akárcsak az elmúlt kilenc évben – három kuratóriumi tag (az olimpiai és világbajnok dr. Kovács Antal, Hajtós Bertalan olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok dzsúdós és Gombkötő Roland, a Judoinfo szerkesztője), illetve a nagyközönség szavazata egyenlő arányban számít majd.

Gyertyás Róza (Koroncó-Tutti), Özbas Szofi (BHSE), Sáfrány Péter (Miskolci VSC) és Tóth Krisztián (MTK Budapest) mellett Pupp Réka neve is szerepel az öt jelölt között. 

Az Atomerőmű SE olimpikonja idén ötödik lett a világbajnokságon, az Európa-bajnokságon és a Mesterek Tornán is, a nemzetközi szövetség (IJF) World Tour-sorozatában pedig egy Grand Slam-ezüstöt és négy Grand Slam-bronzot is megszerzett, márciusban a világranglista első helyén jegyezték.

Szavazni 2023. december 31-én éjfélig lehet ide kattintva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!