Európa-kupa

2023.12.12. 19:20

Van mit törlesztenie a Gironával szemben a Tarr KSC Szekszárdnak

Utolsó hazai mérkőzését játssza az évben a Tarr KSC Szekszárd, amely szerdán 18 órakor a spanyol Spar Girona együttesét fogadja az Európa-kupa rájátszásának első körében.

Berg Sándor

Theodoreán Alexandra még játszott 2019 februárjában a Girona ellen

Fotó: Mártonfai Dénes

Aki ebben az évben még látni szeretné hazai pályán játszani a Tarr KSC Szekszárdot, erre szerdán lesz utoljára lehetősége. A közös évbúcsúztatásra aligha lehetne jobb ellenfelet választani, mint a spanyol bajnokság egyik topcsapatát, a Gironát.

A katalán klub veretlenül nyerte meg csoportját az Európa-kupában, igaz, a lengyel Gorzow, a szlovák Piestanske Cajky és a luxemburgi T71 Diddeleng sem tartozik a legerősebb csapatok közé (a négyest 495–380-as pontaránnyal nyerték meg a spanyolok). A bajnokságban a Salamanca, a Zaragoza és a Valencia mögött úgy áll 8 győzelemmel és 3 vereséggel a negyedik helyen Laura Antoja Rovira együttese, hogy legutóbbi három mérkőzését megnyerte. A barcelonai születésű szakember – az egykori dobóhátvéd játékosként Euroligát nyert a Salamancával – csapatának szekerét az amerikai hátvéd, Kelsey Mitchell (18,8 pont), a szintén tengerentúli erőcsatár, Morgan Bertsch (13,3 pont), a svéd magasember, Regan Magarity (11,4 pont, 8,4 lepattanó) és a horvát center, Marianna Tolo (12,8 pont) tolta.

A svéd Frida Eldebrink a közel öt évvel ezelőtti Szekszárd–Girona mérkőzésen
Fotó: Makovics Kornél

A nemzetközi porondon a Girona első komolyabb ellenfele a Szekszárd lesz, amely három győzelemmel és három vereséggel zárta a csoportkört. Djokics Zseljko együttesének van törleszteni valója a spanyolokkal szemben, az Európa-kupa 2018/2019-es szezonjának negyeddöntőjében hazai pályán 79–73-ra nyertek a szekszárdiak, akik a kinti visszavágón drámai csata után, hosszabbítást követően búcsúztak a sorozattól (73–80).

Mint azt a KSC vezetőedzője a hétfői szurkolói ankéton megjegyezte, akkoriban komplett csapat voltak Abby Bishoppal, Frida Eldebrinkkel, Erica McCallal vagy Ivana Dojkiccsal, de most sem feltartott kezekkel mennek majd fel a pályára, s ha tudják játszani a saját játékukat, bárkit képesek lehetnek megverni.

Európa-kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés
Tarr KSC Szekszárd–Spar Girona
Szekszárd, városi sportcsarnok, szerda, 18 óra. Vezeti: Szmiljanics (szerb), Tomic (horvát), Izak (szlovák)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!