Kosárlabda

2024.01.04. 20:15

A jó őszi szezont futó paksi fiataloknál a folyamatos fejlődés a cél

Személyiségükben és sportszakmailag is fejlődtek az Atomerőmű SE U23-as kosárlabda-csapatának játékosai az őszi szezon során, véli Morgen Frigyes vezetőedző.

Teol.hu

Jó közösségé formálódott a csapat Morgen Frigyes kezei alatt

Fotó: Molnár Gyula

A harmadik helyen zárta a félszezont az Atomerőmű SE U23-as csapata a férfi NB I/B Zöld csoportjában, az újonc paksiak az ősszel kilenc győzelmet könyvelhettek el négy vereség mellett. Morgen Frigyes edző értékelésében két részre osztotta fiatal együttese szereplését, szerinte mind személyiségben, mind játékban fejlődtek játékosai.

„A játékosok a kosárlabdán kívül más téren is fejlődtek a személyiségüket illetően. A legtöbben három bajnokságban szerepelnek, ez nagyon erőltetett menet, minden nap keményen edzenek és nyilván komoly iskolai elfoglaltságuknak is eleget kell tenniük ebben az életszakaszban – fogalmazott a csapat vezetőedzője. – Legnagyobb eredménynek azt tartom, hogy egy ilyen lélekszámú városban ebben, a korosztályban 20-23 játékos vesz részt az edzéseinken, ami egy igazán jó közösséggé formálódott és talán ez segít bennünket abban, hogy eredményesek tudunk lenni.”

Fotó: Molnár Gyula

A szakmáról elmondta, technikailag és taktikailag is a folyamatos fejlődés a céljuk, utóbbi szempontból az A-csoportos csapat elemeit igyekeznek követni és ebből kialakítani a saját játékrendszerüket.

„Így könnyen alkalmazkodik minden játékosunk U18-tól felfelé a különböző bajnokságokhoz – indokolta meg Morgen Frigyes. – Fontos azonban megjegyezni, hogy a legnagyobb különbség az élvonalbeli kosárlabda és a B-csoport között a fizikalitás, ebben természetesen szerepet játszanak velünk született adottságaink, életkori sajátosságok és a kérdés, hogy milyen mértékben tudunk e téren fejlődni, hogy néhány játékosunk egy-három év távlatában szintet tudjon lépni.”

A paksi fiatalok rangadóval kezdik az újévet, pénteken 19 órakor a sorozatban nyolc győzelmet számláló, listavezető Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiát fogadják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!