Teremtorna

2024.01.10. 19:31

A Tengelici SE lehet a XX. Váz-Bau Kupa meglepetéscsapata

A torna meglepetéscsapata lehet a Tengelic SE a január 20-i, jubileumi XX. Váz-Bau Kupán. Az újonc csapat tagjai otthonosan mozognak a teremben, de már a csoportkörben komoly ellenfelekkel kell megmérkőzniük.

Berg Sándor

Borza Patrik (balra) kispályán is agilisan játszik

Fotó: Mártonfai Dénes

Sikeresnek mondható őszi szezont produkált az összevont bajnokságban a Tengelic SE, hiszen az utolsó fordulóig harcban volt azért, hogy tavasszal a vármegyei első osztályban szerepelhessen. Németh Szabolcs, a klub első embere szerint a nyáron igazolt játékosok hozzá tudták tenni tudásukat és rutinjukat, ami eddig hiányzott a csapatból. A második vonal márciusi rajtjához a XX. Váz-Bau Kupa teremlabdarúgó-tornával készülnek a tengeliciek.

Otthonosan mozognak a teremben

A január 20-án jubiláló Váz-Bau Kupa idén is avat újoncot, tavaly a Mórágyi SE, idén a Tengelici SE mutatkozik be a szekszárdi teremtornán. A játékosoknak ugyanakkor nem lesz újdonság a teremfoci, gyakorlatilag a teljes csapat otthonosan mozog kispályán. A keret adta a koronavírus-járványig futó Faddi Teremlabdarúgó-bajnokság háromszoros bajnokának, a IN-Teamnek a nagy részét (Benizs Béla, Borza Patrik, Meszlényi Márk, Sárközi Ádám, Sárközi Péter, Tolnai László), de sokan, köztük Deli József, Csicsó József, Egle Ernő, Kovács Richárd, Pilisi Patrik és Simon Balázs a mai napig abban a Kölesdi Brasilokban játszik, amely a megye legtöbb kispályás, illetve terembajnokságában részt vesz vagy részt vett már. 

„Ahogy minden csapatnál, úgy nálunk is a felkészülést szolgálja ez a torna, jól jön a csapatnak egy kis sorozatterhelés ebben az időszakban. Bár a sorsolásunk nem tűnik könnyűnek, mi bátran vágunk neki a tornának. Szeretnénk megmutatni, hogy igenis számolni kell a tengelici csapattal nemcsak a Váz-Bau Kupán, de tavasszal nagypályán a másodosztályban is” – tette hozzá az elnök.

A Tengelici SE az A-jelű négyesben kapott besorolást az NB III-as bajnokságban szereplő Szekszárdi UFC, a címvédő Bátaszék SE és a második tornáján szereplő Mórágyi SE társaságában. A B-csoportban a Bonyhád VLC, a Kakasd SE, a Tolna VFC és a Tevel Medosz SE visszalépésével meghívott, szintén újonc Faddi SE került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!