Atlétika

2024.01.30. 12:19

Böndör Márton idén háromból harmadik aranyéremnél tart

A bonyhádi atléták közül Városi Roland Nyíregyházán, Kling Réka, Böndör Márton és Kajtár Kristóf a fővárosban zárta az év első hónapját.

Teol.hu

Böndör Márton 520 centis idei legjobb eredményével diadalmaskodott Budapesten

Forrás: AC Bonyhád

Az AC Bonyhádot hárman képviselték a Budapest Régió Fedettpályás Bajnokságán. Böndör Márton úgy nyerte meg a rúdugró számot, hogy a 490, az 500 és az 520 centiméteres magasságot is első kísérletre vitte át. Scheidler Géza és Böndör Dániel tanítványa ezt követően 531 centire tetette a lécet, de ezt a szintet még nem sikerült legyőznie. A 2002-es születésű rúdugrónak ez már a harmadik versenye volt ebben az évben, korábban az MTK Budapest (510 cm) és az UTE viadalán sem talált legyőzőre (500 cm).

Kling Réka súlylökésben harmadik kísérletre 12,88 méterre repítette a szert, amin később nem tudott megjavítani (három próbálkozásból kettő is sikertelen lett), így végül negyedik helyen végzett. Kajtár Kristóf 52,32 másodperces új egyéni legjobbjával futamában második lett 400 méteren, ezzel végül a 14. helyet szerezte meg a harmincegy fős mezőnyben.

Nemzetközi mezőny gyűlt össze Nyíregyházán a nyílt fedettpályás versenyen, aminek 400 méterén csak egy román atléta tudta legyőzni futamában Városi Rolandot. A völgységi klub rövidtávfutója 49,7 másodperces idejével új egyéni csúcsot ért el, ami egyben a huszonnégy induló között az előkelő hatodik helyet jelentette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!