Kosárlabda

2024.01.10. 10:00

Djokics Zseljko: „Három negyeden keresztül nem néztünk jó kosárlabdát”

A Tarr KSC vezetőedzője úgy látta, hogy az üres helyzetek után bedobott kosarak indították el csapatát a győzelem útján a szigetszentmiklósi bajnokin.

Teol.hu

Boros Júliáéknak (jobbról) nagyot kellett küzdeniük a sikerért

Fotó: MKOSZ

Mint arról beszámoltunk, három negyednyi szenvedés után a negyedikben megrázta magát a Tarr KSC Szekszárd, amely végül nagyon simán, 88–50-re legyőzte a BKG Prima csapatát a női NB I kedd esti találkozóján. Djokics Zseljko a meccs utáni értékelésében amiatt bosszankodott, hogy Mányoky Réka megsérült, így újabb kosarast veszített csapata a győriek elleni szombati hazai rangadó előtt. 

„Mindkét csapat játékában látszódott, hogy hosszú szünet után vagyunk – kezdte összegzését a KSC vezetőedzője. – Látszódott, hogy sem a BKG Prima Natura, sem pedig mi nem edzettünk öt-öt ellen. Három negyeden keresztül nem néztünk jó kosárlabdát. De a negyedik negyedben elkezdtük játszani amit szeretünk. Javultunk védekezésben, elkezdtük jobban olvasni a gyorsindítás játékát, bedobtunk pár üres helyzetet. Ez hozott ma nekünk győzelmet. Tovább kell dolgoznunk. Örülünk a győzelemnek, de nem örülök, hogy Mányoky Réka is lesérült. Így is három játékos nélkül érkeztünk ma betegségek és sérülések miatt. Kellemetlen helyzetben vagyunk, mert három nap múlva kell játszanunk az Euroligás Győr ellen. Ebben a felállásban nem lesz könnyű játszani egy ilyen erős csapat ellen” – fogalmazott Djokics.

Mányoky Réka a találkozó második percében szenvedett vállsérülést, így Kathryn Westbeld és Holcz Rebeka mellett ő sem lehetett csapata segítségére a 2024-es év első bajnokiján, amelyen Boros Júlia volt az egyik nyerőember. 

Nem kezdtünk jól. Mindenképpen le kellett nyugodnunk a félidőben. Összeszedettebben tudtunk kijönni a harmadik negyedre. Az volt a cél, hogy a védekezésen javítsunk, mert ott volt nagyon sok hiba. Szerintem az elég jól sikerült. A külső dobások se mentek jól az első félidőben, valamit kellett változtatni. Próbáltunk gyorsindításokkal kompenzálni. Ez volt a kulcs, hogy meg tudtuk fordítani a meccs állást és belendültünk a játékba” – értékelt a 23 ponttal záró hátvéd. 

A Tarr KSC Szekszárd szombati, győriek elleni bajnokija 16 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!