Kosárlabda

2024.01.08. 18:00

Két új magasemberrel várja a Tarr KSC-t a Szigetszentmiklós

A BKG-PRIMA Szigetszentmiklós otthonában kezdi kedden a Tippmix Női NB I alapszakaszának második körét a Tarr KSC Szekszárd. A vendégek felkészülését betegségek és kisebb sérülések nehezítették, míg a Pest vármegyeiek két légióssal erősítettek a napokban.

Berg Sándor

Mányoky Rékáék kedden kezdik az alapszakasz második körét

Fotó: Makovics Kornél

Három nap „késéssel”, de a Tarr KSC Szekszárd is megkezdi szereplését az újévben. A szigetszentmiklósi találkozót eredetileg január 6-ára írta ki a magyar szövetség, de a két csapat közös megegyezéssel a mai napra halasztotta. Hogy ebből melyik csapat jön ki jobban, az az este folyamán derül csak ki.

A KSC december 20-án játszotta utolsó mérkőzését (a Girona otthonában 63–51-re kapott ki és  búcsúzott az Európa Kupától), de a két ünnep között Boros Júlia, Horváth Bernadett és Miklós Melinda a felnőttválogatott edzőtáborában vett részt, Szücs Gréta, Árvai Noémi és Holcz Rebeka pedig a korosztályos nemzeti csapat összetartására kapott meghívót. Utóbbi két fiatal fáradásos sérülést szenvedett, így kettejük játéka kérdéses a Szigetszentmiklós ellen, míg Horváth és az amerikai Kathryn Westbeld betegeskedett a napokban, de ők minden bizonnyal vállalni tudják a játékot.

Horvát és litván magasember érkezett

A tabellán utolsó előtti, kilencedik helyen álló Pest vármegyeieknél a játékosállományban történtek változások a napokban, szerződtették ugyanis a horvát Katarina Trehubot, valamint a litván Martyna Petrénaitét. A 26 éves horvát center a Rijekától tette át székhelyét új kenyéradójához, míg a vele egykorú erőcsatár szintén hazájából érkezett Magyarországra.

– Komolyan kell venni ellenfelünket, hiszen a nyitófordulóban egylabdás meccsen tudtuk csak megverni őket. Az új igazolások minden bizonnyal motiváltan érkeztek a csapathoz, és valószínűleg a szezon eleje óta jó formában játszó litván irányító, Baltikojiené is további energiákat mozgósít majd. Bízom a védekezésünkben, hiszen a bajnokság felénél a számok azt mutatták, hogy a DVTK után a mi védelmünk a legstabilabb. Ez biztató, főleg, hogy a dobott pontok tekintetében is a második helyen állunk a tabellán – fogalmazott Djokics Zseljko.

Tippmix Női NB I/A, alapszakasz, 10. forduló
BKG-PRIMA Szigetszentmiklós–Tarr KSC Szekszárd
Szigetszentmiklós, kedd, 19 óra. Vezeti: Győrffy, Varga-Záray, Horváth Cs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!