Teqball

2024.01.11. 12:45

Négy világbajnok és tíz vb-cím is asztalhoz áll vasárnap Bonyhádon

Első ízben rendezi meg vasárnap Amatőr Teqball Versenyét a Bonyhádi Sportcentrum, az esemény fő attrakciója 17 órakor a magyar világbajnokok gálamérkőzése lesz.

Berg Sándor

A négyszeres világbajnok Blázsovics Ádám is asztalhoz áll vasárnap Bonyhádon

Fotó: Török Attila

Tizenhat amatőr páros versengésével rendeznek első alkalommal Amatőr Teqball Versenyt a bonyhádi sportcsarnokban. Vasárnap 14 órától három asztalon zajlanak majd a viadalok, amik végén bajnokot hirdetnek, kupákat és okleveleket adnak át.

A fő attrakció mégis a 17 órakor kezdődő gálamérkőzés lesz, amelynek során négy kiváló magyar teqballos és összesen tíz világbajnoki cím áll asztalhoz. A bonyhádi sportcsarnokba látogat a négyszeres aranyérmes Blázsovics Ádám, a háromszoros vb-győztes Bányik Csaba, valamint a szintén világbajnok Katz Balázs. A hölgyeket Janicsek Zsanett képviseli majd, aki kétszer felült fel a sportág trónjára. 

„Az esemény fő célja a sportág bemutatása, megszerettetése az emberekkel. Figyeltünk arra, hogy Tolna vármegyei csapatok mérkőzzenek meg egymással, így többek között lesz paksi, bonyhádi és szekszárdi páros is az amatőr versenyen. A fókusz természetesen a gálameccsen van, amivel megmutatnánk, hogy Dél-Dunántúlon is van létjogosultsága ennek a sportágnak” – mondta lapunknak Máté Róbert sportszervező.

A labdarúgást és az asztaliteniszt ötvöző sportágat három magyar, Borsányi Gábor, Gattyán György és Huszár Viktor ötlete alapján 2016-ban mutatták be Budapesten, egy évre rá már világbajnokságot rendeztek, 2023-ban pedig az Európai Játékokon is debütált. A teqball egyik nagykövete a brazilok világbajnok labdarúgója, Ronaldinho.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!