Labdarúgás

2024.01.24. 17:40

Osztrák ellenfelével sem bírt Belekben a Paksi FC

Gól nélküli döntetlent játszott az osztrák élvonalban (Bundesliga) szereplő FC Blau-Weiss Linz együttesével a törökországi edzőtáborban a Paksi FC, amely így továbbra is nyeretlen Belekben.

Berg Sándor

Forrás: paksifc.hu

Érződik, hogy egyre közeledik a bajnoki folytatás, Bognár György gyakorlatilag a legerősebb kezdő tizenegyét küldte pályára az osztrák első osztályban újonc linzi csapat ellen. A felső-ausztriai gárda ugyanakkor sérülés miatt nem számíthatott leggólerősebb játékosára, a második vonalban kétszer is gólkirályi címet szerző brazil Ronivaldóra.

Ott volt viszont a pályán a csapat legértékesebb játékosa, Tobias Koch (a mértékadó Transfermarkt 550 ezer euróra becsüli az értékét), a védekező középpályás irányításával jól szűrte meg a paksi támadásokat a Linz. A lengyel Pogon Szczecin elleni két vereséggel (0–3, 1–3) ellentétben kevés helyzetet dolgozott ki Bognár György együttese.

„Linz fizikálisan és taktikailag is jól játszott, nem tudtuk úgy feltörni azt a fajta védekezést, amivel szembenéztünk. Kevés helyzetet dolgoztunk ki, egy meccslabdánk volt a találkozó vége felé, ami egyelőre kevés. A csapatjátékunk működött, de a támadóharmad kevésnek bizonyult” – fogalmazott a klub honlapján Bognár György.

Felkészülési mérkőzés
Paksi FC–FC Blau-Weiss Linz 0–0
Belek
Paks: Szappanos – Vas, Kinyik, Lenzsér – Kovács K., Papp K., Mezei, Windecker, Osváth (Kocsis B., a szünetben) – Haraszti, Hahn (Böde, a szünetben)
A 62. perctől: Simon B. – Lépő, Szélpál, Debreceni Z. – Skribek, Horváth K., Balogh B., Szabó B., Kocsis B. – Könyves, Böde. Vezetőedző: Bognár György

Az atomvárosiak pénteken az előzetes menetrend alapján – magyar idő szerint – 15 órakor a bolgár Botev Plovdivval mérkőznek meg Belekben, ahonnan másnap utaznak haza. Az OTP Bank Liga tavaszi idénye jövő hét végén kezdődik, a Paks február 4-én a Puskás Akadémiát fogadja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!