Labdarúgás

2024.01.30. 19:00

A Paksi FC fiataljai és a Szekszárdi UFC is megkezdi az edzőmeccsek sorát

Négy Tolna vármegyei csapat lép pályára szerdán felkészülési mérkőzésen. Az NB III-as Paksi FC második csapatának, valamint a Szekszárdi UFC-nek ez lesz az első edzőmeccse.

Teol.hu

A paksi fiatalok első edzőmeccsüket játsszák a téli felkészülés alatt

Fotó: Molnár Gyula

Harmadik hetében jár a felkészülés a Szekszárd UFC-nél, de csak az első szabadtéri edzőmeccsét játssza szerdán Mészáros István együttese. A sárga-feketék addig sem tétlenkedtek, a tréningek mellett részt vettek a jubileumi Váz-Bau Kupán, ahol az előzetes tervekkel ellentétben már a csoportkör után búcsúztak.

Arena Árminék a csoport rivális Szentlőrinc vendégei lesznek, annak a csapatnak, amelytől az NB III-as bajnokságban 2–0-ra kikaptak idegenben. A baranyaiak két edzőmeccsen már túl vannak, kezdésnek a vármegyei első osztályban szereplő Villányt verték 7–0-ra, majd 3–1-re kaptak ki az NB II-es Pécsi MFC-től úgy, hogy a harmadik percben még ők szereztek vezetést.

Harmadik vonalbeli csapataink közül a Paksi FC fiataljai kezdték meg legkésőbb a felkészülést (január 16.), de szerdán Kaposváron megnyitják edzőmeccseiknek a sorát. A somogyiak eddig veretlenek a holtszezonban, a PMFC-t 2–0-ra, a Dombóvárt 6–0-ra győzték le, legutóbb pedig 1–1-es döntetlent értek el a Tiszakécske vendégeként.

A két zöld-fehér alakulat egyébként jól ismeri egymást, hiszen amellett, hogy mindketten az NB III Dél-Nyugati csoportjában küzdenek a pontokért (ősszel a hatodik helyen telelő Rákóczi 4–1-re nyert a közvetlenül mögötte álló  atomvárosiak vendégeként), a nyári felkészülés ideje alatt kétszer is találkoztak a felek: Kindl István legényei otthon 1–1-re végeztek a Kaposvárral, idegenben viszont 3–0-ra alulmaradtak.

Szabadtéren is megy a Kakasdnak
A Váz-Bau Kupán aratott történelmi elsősége után hétvégén füvön is győzni tudott a Kakasd SE, amely 5–3-ra múlta felül idegenben a szintén vármegyei első osztályú bajaiakat.
Bajai LC (megyei I.)–Kakasd SE 3–5 (1–2). Kakasd: Zsiga – Kapéter D. (Mayer), Mészáros (Bús), Réti, Guzorán, Farkas A., Török, Gábor G. (Sztruhár), Fürst, Márk A., Márk K. (Kovács R.). A kakasdi gólokat Márk A. (2), Márk K. (2) és Farkas A. szerezte.
„A jó ritmusú mérkőzés több periódusában is dominálni tudtunk, ezeket sikerült gólra váltani. Voltak ugyanakkor holtpontok is, amit a végig sportszerűen és lendületesen játszó ellenfelünk jól használt ki, fel tudott jönni a játékban és a kapunk előtt is veszélyes tudott lenni. A játékosaim jól álltak hozzá a mérkőzéshez, erre a mentalitásra lesz szükség a továbbiakban is!” –értékelt Takács Norbert edző.

A vármegyei I. osztály tavaszi bajnokságára készül a Bátaszék SE és a Bonyhád VLC is. A Váz-Bau Kupa után mindkét csapat túl van már az első szabadtéri edzőmeccsén, a bronzérmes BSE a Baranya vármegyei második vonalban szereplő Véméndtől kapott ki 3–2-re (a bátaszéki gólokat ifj. Berényi Szilveszter és Heberling János lőtte), a döntős völgységiek pedig az élvonalbeli Komlót verték 1–0-ra.

Ezúttal Buzás Attila együttese az NB III-as Mohácsnál vendégszerepel, míg a bonyhádiak a Pécsi MFC U19-es együttesét fogadják.

Program
Január 31., szerda: Kaposvári Rákóczi FC (NB III)–Paksi FC II 13, Szentlőrinc SE (NB III)–Szekszárdi UFC 15, Bonyhád VLC–Pécsi MFC U19 18 Mohácsi TE 1888 (NB III)–Bátaszék SE 18 óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!