Cselgáncs

2024.01.25. 16:15

A portugál Grand Prix-n kezdődik az olimpiai év az Atomerőmű SE dzsúdósainak

Négy év után szerepel Grand Prix-n Pupp Réka, az Atomerőmű SE cselgáncsozója. A paksiak másik klasszisa, Gercsák Szabina számára az olimpia szempontjából fontos lenne a jó évkezdés.

Berg Sándor

Pupp Réka (jobbra) kedvező helyzetből várja az olimpiai kvalifikáció hajráját

Forrás: IJF

Az év első nemzetközi tornájának a portugáliai Odivelas városa ad otthon péntektől, a Grand Prix-ra hat kontinens kilencvenkét országának több, mint hatszáz dzsúdósa adta le előzetesen a nevezését. A magyar keretet hét férfi és négy nő alkotja, a gyengébbik nem listáján ott szerepel az Atomerőmű SE két klasszisának, Pupp Rékának (52 kg) és Gercsák Szabinának (70 kg) neve is.

Gercsák Szabinának (balra) fontos lenne a jó évindítás
Forrás: IJF

Kettejük közül Pupp van könnyebb helyzetben, hiszen súlycsoportjának ranglistáján jelenleg hatodik, és szinte borítékolható, hogy ott lesz az ötkarikás játékokon. A tavaly hat Grand Slamen egy ezüstöt és négy bronzot begyűjtő olimpikon négy év után vesz részt Grand Prix-n, a sok pontszerzés mellett egy-egy második (2017, Zágráb) és harmadik (2018, Hága) hely a mérlege.

Klubtársának égető szüksége lenne a kvalifikációs pontokra, hiszen Gercsák Szabina jelenleg csak a 30. a világranglistán, ezzel jelenleg éppen lecsúszik a kontinentális kvótás helyről. Az olimpiához egy nagy hajrát kell kivágnia a tavaly Diósgyőrből igazolt klasszisnak, kezdésnek például megismételnie a 2023-as portugál GP-t, amikor harmadikként végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!