Kosárlabda

2024.01.25. 10:00

Első győzelmét ünnepelte Studer Ágnessel a Carolo

A Studer Ágnessel felálló Flammes Carolo Basket hazai pályán 73–53-ra legyőzte a Tarbes együttesét a francia kosárlabda-bajnokságban.

Berg Sándor

Studer Ágnes ezúttal is kezdő volt a Carolóban

Forrás: Flammes Carolo Basket

A szekszárdi nevelésű Studer Ágnes a kezdőötös tagja volt a felsőházért harcoló Charleville-Mézières-i csapatban, amely 18–16-ra megnyerte az első negyedet, a félidőben viszont már hétpontos hátrányba került (25–32). A nagyszünet után 36–36-nál utolérte vendégét a Carolo, az utolsó játékrészben már 22 ponttal is vezetett, végül magabiztosan húzta be a korábbról elhalasztott bajnokit.

A magyar válogatott irányítója szűk húsz perc alatt hét pontot (3/3 dupla, 0/2 tripla), öt lepattanót és hat gólpasszt osztott ki, ám négyszer a labdát is eladta. Studer Ágnes negyedik mérkőzését játszotta a francia csapatban, de két bajnoki vereség és a hétvégi kupabúcsú után először örülhetett győzelemnek. Ez egyben a csapat első sikere volt a 2024-es évben.

Sikerével a Carolo feljött a felsőházi rájátszást érő hetedik helyre a tizenkét csapatos bajnokságban, ahol szombaton az euroligás Lyon vendége lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!