Kézilabda

2024.02.27. 10:22

A második félidőben ritmust váltott az FGKC, s fontos meccset nyert meg a PEAC ellen

A második félidőben összeállt a Szekszárdi Fekete Gólyák KC védekezése, így meglett a fontos győzelem a pécsiek U21-es csapata ellen.

Teol.hu

Farkas Anita (a labdával) fontos gólokat szerzett a pécsiek ellen

Fotó: Makovics Kornel

Női NB II, E-csoport, 13. forduló
Szekszárdi Fekete Gólyák KC–PTE PEAC U21 25–21 (13–14) 
Szekszárd, 100 néző. V: Kovács T., Mándli B. Szekszárd: Schell G. – BENCZE D. 3, FARKAS A. 7, KAPÁS T. 5, Pataki N. 2, Bognár Zs. 3 (2), SZENTES L. 5. Csere: Péti A. (kapus), Szmacska L., Orbán E., Köbli Á., Szommer L., Tompai L.
Kiállítások: 12 perc, illetve 8 perc.
Hetesek: 3/2, illetve 1/1.
Az eredmény alakulása: 9. perc 4–4, 17. perc 8–8, 24. perc 10–12, 45. perc 17–19, 52. perc 22–19.

A találkozó elején felváltva estek a gólok, a vendégek lerohanásból és átlövésből, a szekszárdiak főleg Farkas Anita és Kapás Tekla révén átlövésből és betörésből voltak eredményesek. Eleinte többet hibázott az FGKC, így többször is két góllal vezettek a pécsi fiatalok. A szünetben eggyel álltak jobban a vendégek. Kemény védekezésekkel kezdte a második félidőt a Szekszárd. Sajnos támadásban csak Farkas vállalkozott, de őt sokszor többen fautolták. Ráadásul egy pécsi belemenésnél Kapás orra eltört, s le kellett támogatni a pályáról. A folytatásban határozottabb lett a hazai védekezés, Kapás is visszatérhetett, fontos gólokat lőtt, a végén pedig jött két kapusbravúr, így az FGKC megnyerte ezt a fontos meccset. 

– A támadásainkat lendületesen kezdtük, de védekezésben a vendégek átlövőit nehezen tudtuk tartani. Azonban nagy akarattal játszottunk, így végig jókora küzdelemre késztettük a vendégeket. Ehhez kellett a második félidőre komolyan feljavuló védekezésünk, ami az egyik legjobb volt az idei szezonban. A küzdeni tudásért és a győzelemért dicséret jár a lányoknak! – összegzett Bordán Anna, a szekszárdiak edzője. 

A szekszárdiak 10 ponttal az ötödik, a pécsiek 8 ponttal a hatodik helyen állnak a bajnoki tabellán. Az éllovas Mohácsnak 22 pontja van. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!