Kosárlabda

2024.02.15. 17:57

A Tarr KSC Szekszárd bejelentette Bernáth Réka leigazolását

A Tarr KSC szakmai vezetése úgy döntött, hogy a klubot érintő sajnálatos sérüléshullám, és az abból fakadó folyamatos játékoshiány miatt szükségessé vált az idei utolsó igazolási lehetőségünkkel élni, mielőtt az átigazolási ablak bezárul.

Teol.hu

Többek között Mányoky Réka váll-, és Holcz Rebeka térdsérülése miatt gyakran már az edzéseken sem tudunk tíz emberrel dolgozni, így szakmailag erősen indokolt volt egy friss, azonnal bevethető mezőnyjátékos szerződtetése. Néhány személyes találkozót követően a vezetőség Bernáth Réka személyében találta meg erre a szerepre a megfelelő játékost.

Bernáth Réka a Csata DSE nevelése, ám NB1/A csoportos pályafutását a Vasas Akadémiában kezdte meg 2017-ben. Ezután az MTK, majd az egyesült TFSE-MTK alakulatában fedezhette fel őt a kosárszerető közönség, ahol második évében már a liga hatodik legjobb pontszerzője volt 17,7 pontos átlaggal. A következő két évben a DVTK keretét erősítette, és a miskolciakkal az EuroLigában is megmérette magát, meccsenként 27 percet és 11,3 pontot tett a közösbe. Idei, első külföldi szezonjának kezdetén sérülések hátráltatták, török csapata után a tavalyi a lengyel bajnok Lublinnál sem találta meg a számításait.

„Nagyon jó itt lenni. Mindenki nagyon befogadó és segítőkész, a csapat körül dolgozók, a stáb és a lányok is egyaránt. Minőségi és kemény edzés munka folyik. Mindenki igyekszik kihozni magából és egymásból a lehető legtöbbet nap mint nap. Összetartó társaság, akik rengeteget tesznek azért, hogy jobbak legyenek és azon dolgoznak, hogy ez a csapat minél jobb és sikeresebb szezont fusson. Örülök, hogy itt lehetek és részese lehetek az itt zajló munkának” – nyilatkozta Bernáth Réka, a klub internetes oldalán.

Bernáth Réka szombaton a TFSE-MTK elleni hazai mérkőzésen mutatkozik be a Tarr KSC csapatában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!