Atlétika

2024.02.08. 08:15

Bronzéremmel kezdte az idényt a szekszárdi Kiss Bendegúz

A Szekszárdi Sportközpont fiatal atlétája magasugrásban végzett a dobogó alsó fokán, de további szép eredményt értek el a szakosztály sportolói Budapesten.

Teol.hu

Kiss Bendegúz (jobbra) bronzérmet szerzett

Forrás: Szekszárdi Sportközpont

A fővárosi BOK csarnok adott otthont az U16 Fedett Pályás Atlétikai Magyar Bajnokságnak, ahol a Szekszárdi Sportközpont szakosztálya egy bronzérmet és több értékes helyezést szerzett.

Kiss Bendegúz magasugrásban 175 centiméterig valamennyi magasságot elsőre vitte át, majd utolsó kísérletre a 178-at is sikerült, így – öt centivel megjavítva egyéni legjobbját – harmadik helyen végzett a tizenkilenc fős, kiélezett és magas színvonalú mezőnyben. A verseny második napján kissé fáradtan kilencedik helyen végzett ötösugrásban. 

Gréczy Bálint és Gréczy Dániel a súlylökés „bivalyerős” mezőnyében versenyzett. Bálint 12,03 méterrel, tizenhat centivel lemaradva a nyolcas döntőről, kilencedik helyen végzett, míg Dániel legjobb eredményével 12,88 méterre lökte a négykilós szert, ezzel hatodik lett.

Molnár Gergő 10:22,83 perces eredményével tizenegyedik lett 3000 méteren, a 2010-es születésű Máté Ákos magasugrásban zárt 16. helyen (1,50 méter), míg a vele egyidős Tomozi Bianka Hanna távolugrásban harmincötödikként (4,19 méter) végzet.

A bajnoksággal párhuzamosan zajlott az U14-esek felkészülési versenye, ahol Haász Petra harmadik helyen végzett súlylökésben (11,05 méter), Márton Szabina hatodik lett 60 méteres síkfutásban (8,69 másodperc), Beke Míra pedig remek időeredménnyel (1:49,97 perc) zárt nyolcadikként 600 méteres síkfutásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!