Kosárlabda

2024.02.18. 10:30

Djokics Zseljko: – A harmadik negyedet ki kell elemeznünk

Az eladott és a szerzett labdák számával nem, az ötven százalékos dobómutatóval viszont elégedett volt a TFSE ellen megnyert bajnoki után Djokics Zseljko, a Tarr KSC Szekszárd vezetőedzője.

Teol.hu

Mindkét oldalnak kulcsjátékosait nélkülözve kellett pályára lépnie (hazai oldalon Mányoky Réka, Holcz Rebeka és Jacinta Monroe, a vendégeknél Pusztai Petra és Monika Sharon Czinano volt maródi), Djokics Zseljko szerint mégis magas színvonalú, jó meccset játszottak a csapatok.

„Nálunk az első félidő volt nagyszerű, főleg az első negyedben védekeztünk extrán. Sajnálom, hogy a harmadik negyed úgy alakult, ahogy. Nem tudtunk mit kezdeni a TF agresszivitásával, pedig szeretek ilyen csapatok ellen játszani, mert így tudunk fejlődni. Közel húsz ponttal veszítettük el a játékrészt, ki kell elemezünk, hogy miért. Tizenkilenc eladott labdával fejeztük be a mérkőzést, ezzel szemben csak hét labdát szereztünk, ellenfelünk tizenhetet. Ez nem jó, viszont a hárompontosokat ötven százalékkal dobtuk, ami nagyszerű” – fogalmazott Djokics Zseljko a TFSE elleni győztes mérkőzés után.

A szekszárdiak vezetőedzője kitért Jacinta Monroe-ra, akiről a mérkőzés napján derült ki, hogy nem számíthat rá a szakmai stáb, szűkítve ezzel a taktikai repertoárt és a palánkok alatti játékot. A KSC szerdán 18 órakor a címvédő Sopron Basketet fogadja a Magyar Kupa negyeddöntőjében, fontos lesz addig a regenerálódás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!