Kosárlabda

2024.02.22. 10:34

Djokics Zseljko: „Sok szituációt nem értettünk!”

Djokics Zseljko nem szeretne a játékvezetőkkel foglalkozni, Theodoreán Alexandra szerint erősebben jöttek ki a csatából.

Teol.hu

Djokics Zseljko (jobbról) és Szabó Gergő ügyvezető-elnök reklamál egy véleményes ítélet után

Fotó: Makovics Kornel

Elképesztően izgalmas meccset vívott a soproniakkal a Tarr KSC Szekszárd a női Magyar Kupa negyeddöntőjében. Tele volt feszültséggel – és néhány érdekes játékvezetői ítélettel – a két hazai nagy rivális összecsapása, amelyből végül a látogatók kerültek ki győztesen. A soproniak jutottak be így a Magyar Kupa négyes döntőjébe, a szekszárdiaknak maradt a bajnokság, amelyben a Vasas Akadémia vendégeként javíthatnak. 

Tisztességesen játszottunk egy jó és kemény mérkőzést a precízebben teljesítő Sopronnal. Néhány mutatóban ellenfelünk fölé nőttünk, de a gyors indításokat hiányoltam, amik a másik oldalon megvoltak. A játékvezetőkkel nem szeretnék foglalkozni, azonban sok szituációt nem érettünk. Egyik ilyenre kérdeztem rá, amikor a technikait kaptam” – összegezte a látottakat Djokics Zseljko. 

A mérkőzés után azt kértem a lányoktól, hogy senki ne horgassza le a fejét. Tudjuk, hogy tisztességesen felkészültünk, tudjuk, hogy sok hibával játszottunk, ezeket kell kiküszöbölni. Ebből a mérkőzésből erősebben jövünk ki és egységesebbek leszünk. Dolgozunk tovább, csak magunkra kell fókuszálni” – mondta Theodoreán Alexandra. 

„Mentálisan is nehéz felkészülni a szervezetten játszó Szekszárdra, de örülök, hogy ezen a téren is elviselte a csapat a terhet. Fizikálisan erősebbek voltunk és a támadásainkat is jobban kiviteleztük, mint a decemberi bajnoki mérkőzésen” – mondta Gáspár Dávid, a soproniak vezetőedzője.

A Tarr KSC Szekszárdnak ez volt a 17. kupameccse a soproniak ellen, eddig egyszer sikerült legyőzni a nagy ellenlábast, mégpedig a 2018-as kupasorozat soproni fináléjában, ami a klubtörténet első és eddigi egyetlen MK-sikere.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!