Cselgáncs

2024.02.15. 15:10

Gercsák Szabina Bakuban gyűjtheti hétvégén az olimpiai pontokat

Hét magyarral, köztük a paksi Gercsák Szabinával rendezik Bakuban hétvégén a soron következő olimpiai kvalifikációs Grand Slam-tornát.

Teol.hu

Gercsák Szabina, és edzője, Braun Ákos

Fotó: Beküldött kép

Az Atomerőmű SE dzsúdósa a torna előtt a harminckettedik helyen áll a 70 kilogrammos súlycsoport világranglistáján, ezzel pedig jelenleg nincsen kvótát érő helyen. Ezen segíthet az azeri fővárosban sorra kerülő Grand Slam, ahol nyolcadik kiemeltként az első fordulóban nem kell tatamira lépnie szombaton.

A nyolcaddöntőben a nemzetközi szövetség (IJF) „színekben” szabadkártyával induló Dina Gizatulina vár a paksira. A 23 éves orosz nem rendelkezik nagy rutinnal, legutóbb a 2021-es csapat Európa-bajnokságon szerepelt és a világranglistán sem jegyzik egyelőre. Amennyiben Gercsák Szabina értékesíti a papírformát, a legjobb nyolc között a világranglistán második, Bakuba címvédőként érkező görög Elisavet Telcidu vár.

A szintén paksi Pupp Réka kihagyja ezt a tornát, a magyar keretet Gyertyás Róza (52 kg), Özbas Szofi (63 kg), Ungvári Attila (81 kg), Tóth Krisztián (90 kg) és Gőz Roland (90 kg) és Sipőcz Richárd (+100 kg) képviseli még.

A selejtezők magyar idő szerint 8 órakor kezdődnek, az érmeket 14 órától osztják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!