Labdarúgás

2024.02.08. 17:48

Győzött Mezőkövesden és visszaugrott a tabella első helyére a Paksi FC

Második tavaszi bajnokiját is megnyerte a Paksi FC, amely az OTP Bank Liga 19. fordulójában Mezőkövesden tudott nyerni.

Teol.hu

Szabó Bálint (fehérben) gólja három pontot hozott a Paksi FC-nek Mezőkövesden

Fotó: Kovacs Peter

Bognár György négy játékosát is a padon hagyta azok közül, akik vasárnap ott voltak a pályán a Puskás Akadémia elleni tavaszi nyitányon. Haraszti Zsolt, Hahn János, Könyves Norbert és Lenzsér Bence sem volt ott a pályán Mezőkövesden. Először volt kezdő a Paksban a Kecskemétről igazolt Tóth Barna, akit jobbról és balról Skribek Alen és Szabó Bálint segített a támadásoknál.

Alig lézengtek a drukkerek a mezőkövesdi stadionban, látszik az érdeklődésen is, hogy pocsék szezont fut Kuttor Attila együttese, amely az előző négy bajnokiján gólt sem rúgott. Meglepetésre a Ferencváros és a Puskás vendégeként kihúzták egy-egy nulla nullával, a Fehérvártól és a Kecskeméttől viszont hazai pályán simán kikaptak: előbb 2–0-ra majd 3–0-ra.

A Paks azzal a tudattal kezdhette a kilencven percet, hogy ha nyerni tud, visszaveszi az első helyet az MTK elleni 5–1-es győzelmével a tabella élére ugró Ferencvárostól. A várt nagy paksi rohamok azonban elmaradtak, talán a változtatások miatt is, de a kövesdiek sem riogattak, pedig elvileg nekik kellett volna támadni. Mondhatni csendesen csordogált a meccs, semmi izgalom, szép nyugodtan szövögették támadásaikat a felek, igazi nagy lehetőség nem alakult ki. Tóth Barna egy ízben közelről félfordulattal lőhetett, de Kovácsik Ádám remek vetődéssel védett. Ez még a meccs elején volt, de igazából ennyi. Hiába volt közel hatvan százalékban a labda a kövesdieknél, érezni lehetett, hogy ha nem váltanak ritmust, semmire sem mennek vele.

A fordulás után gyorsan megszerezte a vezetés a Paks, Skribek Alen adott be, Szabó Bálint pedig jó tíz méterről a kapuba lőtt. Nem sokkal később a 250. NB I-es meccsét játszó Windecker József fejelhetett, de Kovácsik Ádám a jobb kapufánál megcsípte a labdát. Az 56. percben jött a legnagyobb mezőkövesdi helyzet, Cseri Tamás beadása után Stefan Drazsics senkitől sem zavartatva kapta a labdát a kapuval szemben, de Szélpál Norbert önfeláldozóan bevetődött, amivel megmentette csapatát a góltól. 

A hajrában inkább már mezőnyjáték folyt a pályán, a Paks magabiztosan őrizte egygólos előnyét, a kövesdiek semmit sem tudtak kezdeni a zöldekkel, akik így újfent visszaugrottak a tabella élére. Vasárnap 12.30-tól a Kecskemétet fogadja Bognár György csapata. 

OTP Bank Liga, a 19. fordulóban
Mezőkövesd Zsóry FC–Paksi FC 0–1 (0–0)
Mezőkövesd, v.: Andó-Szabó S. (Garai P., Belicza B.)
Mezőkövesd: Kovácsik – Kojnok (Szivacski, 73.), Lukics, Beriasvili, Vajda S. – Cseri (Samperio, 64.), Gomis, Cseke (Kállai, 73.) – Hedlund, Drazsics, Bőle (Szalai J., 60.). Vezetőedző: Kuttor Attila. Paksi FC: Szappanos – Osváth, Vas, Kinyik, Szélpál, Balogh B. – Windecker, Papp K. – Szabó B. (Könyves, 61.), Tóth B. (Böde D., 72.), Skribek (Kocsis B., 61.). Vezetőedző: Bognár György. Gólszerző: Szabó B. (47.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!