Labdarúgás

2024.02.04. 19:26

Legyőzte a Puskás Akadémiát, visszavette a vezetést a Paksi FC

A Paksi FC 2–1-re legyőzte a Puskás Akadémiát az OTP Bank Liga tavaszi nyitókörében, így visszavette a vezetést a tabellán az egy napig élre álló Ferencvárostól.

Teol.hu

Fotó: Árvai Károly

Nem örülhetett sokáig az első helynek a címvédő Ferencváros. A rekordbajnok zöld-fehérek szombat este háromnegyed ötkor vették át a vezetést a tabellán a Paksi FC-től – akkor fújták le a Fradi kisvárdai bajnokiját, amelyet 3–1-re nyertek meg (beszámolónk alsó anyagunkban) a fővárosiak. 
Vasárnap negyed nyolc után nem sokkal már ismét a Paksi FC állt az élen – ahogy az egész téli szünetben. 

Bognár György csapata egy olyan meccsen múlta felül a Puskás Akadémiát, amelyen eleinte inkább a vendégek voltak kezdeményezőbbek, ők is birtokolták többet a labdát – de a focit gólra játsszák, ebből pedig a Paks szerzett többet. 

Már a nyolcadik percben is közel volt a gólhoz a PFC, de akkor Könyves Norbert éles szögből leadott lövését még kivágta a gólvonalról Ormonde-Ottewill, a vendégek angol védője. Aztán Nagy Zsolt kísérletezhetett, de lesről tette mindezt, így ha be is megy a jó húsz méterről leadott, amúgy igencsak ígéretes, ballábas kísérlete, akkor is érvénytelen lett volna. 

A hajrára fordulva aztán menetrendszerűen, ahogy azt megszokhattuk egy ilyen meccsen, megszerezte a vezetést a Paks. Papp Kristóf csúsztatása után Windecker József fejelt a kapuba, hetedik idénybeli gólját szerezve, aztán újszülött kislánya tisztelére egy ringatós gólörömöt mutatott be. 
A nagyszünet után gyorsan egyenlített a Puskás Akadémia, az addig is a legveszélyesebben játszó felcsúti, Komáromi György révén, aki Osváth Attilát megelőzve lőtt közelről a paksi kapuba. 

Sokáig nem volt hátrányban a PFC, Haraszti Zsolt szabadrúgása után Windecker is gólt fejelhetett volna, de lemaradt a labdáról. Mondhatni, hogy a Paks szerencséjére, mert ha csúsztat, les lett volna, de nem csúsztatott, Lenzsér Bence pedig egy méterről a kapuba kotorta a labdát. 
A hajrában próbálkozott a Puskás Akadémia, volt időszak, amikor beszorult a Paks, egy ízben például Lenzsér fejelte ki a léc alá tartó labdát – de megmaradt az előny. 

Az atomvárosiak egy napig álltak csak a második helyen a tabellán, amelyet ismét vezetnek, mégpedig egy káprázatos hazai mérleggel, egy döntetlen mellett ez volt a nyolcadik győzelmük.

A bajnokságban sűrű lesz a program, a PFC-nek csütörtökön már a Mezőkövesd otthonában lesz jelenése.  

OTP Bank Liga, 18. forduló
Paksi FC–Puskás Akadémia 2–1 (1–0)
Paks, 1980 néző. Vezette: Berke B. (Albert I., Vígh-Tarsonyi G.)
Paksi FC: Szappanos – Osváth, Vas G. (Szélpál, 92.), Kinyik, Lenzsér, Balogh B. – Papp K., Haraszti Zs. (Tóth B., 76.), Windecker – Hahn (Kovács K., 55.), Könyves (Böde, 54.). Vezetőedző: Bognár György. 
Puskás Akadémia: Pécsi – Ormode-Ottewill (Slagveer, 87.), Stronati, Golla, Maceiras – Favorov, Plsek (Nissilä, 76.), Corbu – Komáromi Gy. (Bévárdi, 68.), Puljics (Gruber, 77.), Nagy Zs. Vezetőedző: Hornyák Zsolt. 
Gólszerző: Windecker (40.), Lenzsér (57.), illetve Komáromi Gy. (52.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!