Kosárlabda

2024.02.07. 06:49

Hivatalos: Studer Ágnessel és Horváth Bernadett-tel harcolhatja ki a válogatott az olimpiai részvételt

A Tarr KSC Szekszárd irányítója, Horváth Bernadett és a klub saját nevelésű játékosa, Studer Ágnes is ott van a magyar női kosárlabda-válogatott olimpiai selejtezőtornára készülő szűkített keretében.

Teol.hu

Horváth Bernadett is a szűkített keretben

Forrás: MKOSZ

Székely Norbert, a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette tizenkét fős, végleges keretét a csütörtökön kezdődő soproni olimpiai selejtezős tornára. A szakvezető 15 fővel kezdte el a közvetlen munkát a viadalra, s most a győri Ruff-Nagy Dórától és Török Ágnestől, valamint a soproni Sitku Zsuzsannától köszönt el.

A szűkített listán szerepel a Tarr KSC Szekszárd irányítója, Horváth Bernadett és Studer Ágnes, a klub saját nevelésű játékosa.

Studer Ágnes, a válogatott első számú irányítója
Forrás: MKOSZ

A magyarok a selejtezőben az idei Amerika-bajnokságon bronzérmes Kanada ellen kezdenek csütörtökön (19 óra), másnap az olimpiai ezüstérmes japánokkal (18 óra), végül vasárnap az Eb-második spanyolokkal találkoznak a Novomatic Arénában (17.30 óra), amely a korábbi Euroliga négyes döntőkhöz hasonlóan 2500 férőhelyesre bővül. A négyesből az első három jut ki a párizsi olimpiára.

A magyar női válogatott eddig egyszer, 1980-ban szerepelt olimpián, akkor negyedikként zárt Moszkvában.

A válogatott 12 fős kerete az olimpiai selejtezőre
Aho Nina (DVTK Hun-Therm), Dombai Réka (Serco UNI Győr), Dubei Debóra (Serco UNI Győr), Goree Cyesha (Serci UNI Győr), Határ Bernadett (Salamanca, spanyol), Horváth Bernadett (TARR KSC Szekszárd), Juhász Dorka (Schio, olasz) Kányási Veronika (DVTK Hun-Therm), Kiss Virág (Mersin, török), Lelik Réka (DVTK Hun-Therm), Studer Ágnes (Carolo Basket, francia), Varga Alíz (Sopron Basket)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!