Labdarúgás

2024.02.11. 14:27

Megint jött Windecker, így Haraszti kihagyott tizenegyese is belefért (képgalériával)

A Paksi FC harmadik 2024-es bajnokiját is megnyerte, s továbbra is első helyen áll az OTP Bank Ligában.

Teol.hu

Windecker József megint jókor használta a fejét – a középpályás újra nyerőembernek bizonyult

Fotó: Molnár Gyula

Nem viccelt Bognár György, tényleg nem volt ott a paksiak kezdőcsapatában Szabó Bálint és Skribek Alen, akik a szakember szerint szórakoztak csütörtökön, a Mezőkövesd otthonában 1–0-ra megnyert bajnokin. 

Két százszázalékos csapat találkozott a Fehérvári úton, a paksiak a kövesdi sikerüket megelőzően 2–1-re nyertek hazai pályán a Puskás Akadémia ellen, míg a KTE a 3–0-s mezőkövesdi győzelmét egy DVTK elleni hazai 2–1-gyel fejelte meg. 

Az akkori meccsen a válogatott Horváth Krisztofer volt a KTE hőse, s a szélső most is nagy kedvvel futballozott. A paksiak ellenben nem fogtak ki valami jó napot, mert mentek ugyan előre a zöldek, de a tőlük megszokott lendület most hiányzott. Többnyire a mezőnyben folyt a játék, az első igazi nagy helyzetet a vendégcsapat hagyta ki, Mihajlo Meszkhi beadását Matheus Leoni puskázta el.

A semmiből kapott aztán tizenegyest a Paksi FC (sokáig videózták, hogy Katona Levente Szélpál Norberttel szemben elkövetett lökése megér-e egy büntetőt...), amelyet azonban Haraszti Zsolt nagyon gyatrán, a jobb kapufa mellé lőtt. Igazából ez volt a legfontosabb jelenet az első negyvenöt perc alatt, no meg azt érdemes még megemlíteni, hogy rendkívül sok volt a szabálytalanság, a játékvezetőnek hat (!) sárga lapot is ki kellett osztania.

A második félidőt a kecskemétiek kezdték aktívabban, kellett is két nagy bravúr Szappanos Pétertől, hogy ne kerüljön előnybe a vendégcsapat. Előbb a paksi nevelésű Szendrei Ákos szabadrúgása után piszkálta ki a labdát a jobb felsőből a válogatott kerettag kapus, majd Szabó Alex bólintását tolta ki a léc alól. Ekkor elég nagy nyomás alatt volt a Paks, de aztán kiszabadult, és megszerezte a vezetést...

Szabó Bálintot csak beküldte Bognár György, s milyen jól is tette. A szélső kiválóan tekert a kapu elé a bal oldalról a 64. percben, s a hosszú oldalon érkező Windecker József a rövid sarokba csúsztatta a labdát. A középpályás már a 8. találatát jegyezte, nagy szezont fut idén! Nem sokkal később lehetett volna ez az egy akár kettő is, de Hahn János közeli kísérletét bravúrral védte Varga Bence. 

Aztán megint Szappanos Péter villant, a 68. percben Vágó Levente közeli fejesét védte újabb bravúrral. Nagy szerencséje a Paksnak, hogy ilyen kiváló kapusa van, mert bizony el kell ismerni, hogy a második félidőben nagyon sokáig inkább a kecskemétieknek állt a zászló.

A győzelem azonban a Paksé lett, tavasszal a harmadik meccsen a harmadik, s Bognár György csapata ismét a tabella élére ugrott – onnan várhatja a következő fordulót, amelyben megint hazai pályán játszhat (pénteken, 20 órakor), mégpedig a Zalaegerszeg ellen. 

OTP Bank Liga, a 20. fordulóban
Paksi FC–Kecskeméti TE 1–0 (1–0)
Paks, 2310 néző. V: Rúsz (Szert, Georgiou). 
Gólszerző: Windecker a 64. percben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!