Miniszteri vizit

2024.02.05. 12:44

Szijjártó Péter benézett Studer Ágnesék edzésére

A kormány mellett a női kosárlabda-válogatott is Sopronban készül az idei év legfontosabb feladataira - írta a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap este a Facebook-oldalán. „Mi csak két napig maradunk, de a női kosárlabda-válogatottra izgalmas hét vár, hiszen negyvennégy év után juthat ki újra olimpiára a nemzeti csapat” – fogalmazott Szijjártó Péter.

Teol.hu

Szijjártó Péter (jobbra) meglátogatta a magyar kosárlabda-válogatottat Sopronban

Forrás: Szijjártó Péter / Facebook

Fontos napok várnak a magyar női kosárlabda-válogatottra, amely péntek óta – az első napokban a légiósok nélkül – Sopronban készül az olimpiai selejtezőtornára. Studer Ágnesék vasárnapi edzésére látogatott el Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter rámutatott: Székely Norbert keze alatt immár hét éve pallérozódik a csapat, s hogy a stabilitásnak a sportban is nagy jelentősége van, mutatja a tavalyi Eb-n elért negyedik helyezés. Jó látni, hogy a magyar utánpótlásrendszerből kinőtt játékosok alkotják a keret gerincét, ez minden magyar kosárlabdaedző szakmai munkájának elismerését jelenti – tette hozzá.

„Reméljük, mindhárom olimpiai selejtezőmeccsre megtelik a soproni sportcsarnok, és a szurkolók segítségével kiharcolja a csapat azt a legalább egy győzelmet, ami párizsi kvótát érhet” – olvasható Szijjártó Péter bejegyzésében.

A magyar válogatott csütörtökön Kanadával (19 óra), pénteken Japánnal (18 óra), vasárnap pedig Spanyolországgal (17.30 óra) mérkőzik meg a Novomatic Arénában. Valamennyi mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. A csoport első három helyezettje kijut a párizsi ötkarikás játékokra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!