Labdarúgás

2024.02.13. 16:34

Vármegyei rangadó következik a felkészülés jegyében

Az NB III-as focibajnokság tavaszi folytatására készülő Szekszárdi UFC a csoport- és vármegyei rivális Paksi FC II-t fogadja szerdán előkészületi mérkőzésen.

Berg Sándor

Béla Dániel a paksiak második számú csapatát fogadják

Fotó: Makovics Kornél

Az erőltetett menet végéhez közelednek a harmadosztályban szereplő csapataink, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy hétköznap ezúttal csak a Szekszárdi UFC és a Paksi FC második csapata lép pályára, ráadásul egymás ellen teszik ezt meg.

A tétmérkőzések közeledtével egyre fontosabbá kezd válni a csapatok mutatott játéka és némileg – mentális szempontból biztosan – a végeredmény is. A sárga-feketék három elveszített találkozó (Szentlőrinc 1–4, Martfű 1–2, Bonyhád 1–2) után hétvégén a Bonyhád-Majos ellen megszerezték első győzelmüket (2–0), ami bizakodásra adhat okot Mészáros Istvánnak.

Sorozatban sokadig felkészülési időszakban épül új csapat Kindl István kezei alatt Pakson, aminek nyomai  kezdenek meglátszani (Pesti Zoltán, Pupp Zétény és  Győrfi Milán maradt az őszi csapat meghatározó játékosai közül). A kaposvári vereség (1–3) és a mohácsi döntetlen (1–1) után a Fehérvár második csapatát 2–1-re legyőzték, legutóbb pedig a Rákóczinak 4–1-gyel vágtak vissza hazai pályán.

Felkészülési mérkőzés
Szekszárdi UFC–Paksi FC II.
Szekszárd, műfű, szerda, 17.30 óra

Lassan élesben megy a játék
Nem sok idejük maradt az NB III-as csapatoknak a felkészülésre, a bajnokság tavaszi szezonja két hét múlva rajtol. A Szekszárd addig még a Kecskemét II-vel és a Balatonfüreddel mérkőzik meg, a Paks második csapata és a Bonyhád-Majos pedig egymással találkozik két alkalommal.
NB III, Dél-Nyugati csoport, 18. forduló. Március 3., vasárnap: Paksi FC II–Iváncsa KSE 11, Ferencváros II–Bonyhád-Majos 11, FC Dunaföldvár–Mohácsi TE 1888 14, Szekszárdi UFC–MTK Budapest II 14 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!