Labdarúgás

2024.03.03. 17:45

A Dunaföldvár győzött, a Szekszárd csak szépíteni tudott a nyitányon (galériával)

A kiesés elől menekülő Szekszárdi UFC 2–1-es vereséget szenvedett az MTK második csapatától, a dobogóra vágyó FC Dunaföldvár pedig legyőzte a mohácsiakat az NB III-as focibajnokság Dél-Nyugati csoportjának nyitányán.

Teol.hu

Budai Dávidnak volt egy ígéretes szabadrúgása, de hajszállal a bal kapufa mellett ment el a labda

Fotó: Makovics Kornel

Nagyon kellett volna egy lökést adó győzelem a Szekszárdi UFC-nek a tavaszi rajton, de hiába játszott a meccs nagy részében mezőnyfölényben a hazai egylet, az MTK elvitte a három pontot. A kék-fehérek egy tizenegyesből szerzett góllal jutottak előnyhöz, mégpedig Kenesei Noel révén, akinek a tökéletes büntetőjét édesapja, Kenesei Krisztián is a megtapsolta. Egy másik legendával, Kanta Józseffel a kispadján érkező MTK egy távoli góllal növelte kettőre az előnyét, s bár a szekszárdiak megnyomták a hajrát, nem jött össze a szépítés. 

Sokáig a második félidőben sem, pedig akkor még nagyobb mezőnyfölényben játszottak a sárga-feketék, s Mészáros István már az összes támadót pályára küldte. A hajrára fordulva aztán Fekete Marcell vágta be a saját maga által kiharcolt tizenegyest, s egyből izgalmas lett a hajrá. Akadtak is lehetőségek, de az újabb hazai gól nem jött össze, így vereséggel kezdte a tavaszt a Szekszárd. 

A dobogóra hajtó Dunaföldvár érvényesítette a papírformát a kiesés elkerüléséért harcoló Mohács ellen. Varga Balázs együttese, amely a 19. percben emberelőnybe került, már az első félidőben három gólt jegyzett, amivel gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát.

A tavaszi nyitóforduló vasárnap délelőtti találkozóin a Bonyhád-Majos idegenben győzte le a Ferencváros II-t, a Paks második csapata viszont kikapott a listavezető Iváncsától.

NB III, Dél-Nyugati csoport, 18. forduló
Szekszárdi UFC–MTK Budapest II 1–2 (0–2)
Szekszárd, v.: Maml Z. (Sáfárik P., Kovács II G.)
Szekszárd: Pomozi – Kiszely, Fekete M., Ágics, Béla D. – Csapó (Tokody, 61.), Gellér, Lékó (Keresztes Z., 66.), Budai D., Tóth D. – Járfás (Ulbert, 61.). Vezetőedző: Mészáros István
MTK II: Balázs J. – Anokye, Farkas M., Csányi, Ebot (Barkóczi, 59.), Antal, Kenesei N. (Kusztudics, 78.), Stumpf, Herczeg, Asante (Kákonyi, 90+2.), Béres. Vezetőedző: Kanta József
Gólszerző: Fekete M. (77., 11-esből), illetve Kenesei N. (28., 11-esből), Asante (33.)

FC Dunaföldvár–Mohácsi TE 1888 3–1 (3–0)
Dunaföldvár, v.: Németh G. (Kulcsár D., Jakab B.)
Dunaföldvár: Vukman – Molnár S., Ladányi V., Gál Sz., Berekali (Kövesdi P., a szünetben) – Görög (Rabi, 70.), Horváth A., Dorogi – Bartha (Keresztes B., 70.), Tóth Á. (Keringer, 85.), Urbán P. Vezetőedző: Varga Balázs
Mohács: Somogyi – Kiss I. (Racskó, 20.), Mrenka, Károly B. (Spannenberger, 83.), Loch, Bohata, Izsák M., Károly V., Vég, Nagy B. (Szabó D., 77.), Müllerlei. Vezetőedző: Schmidt Zsolt
Gólszerző: Bartha (10.), Tóth Á. (22.), Gál Sz. (41.), illetve Károly B. (70., 11-esből)
Kiállítva: Mrenka (19.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!