Labdarúgás

2024.03.17. 17:30

Az érdiek kiütésével már dobogón a Dunaföldvár!

Tóth Máté három, Tóth Ákos két góljával az FC Dunaföldvár 5–0-ra legyőzte hazai pályán az Érdi VSE-t az NB III-as focibajnokság hétvégi fordulójában.

Berg Sándor

Csúnya vereségbe szaladtak bele múlt héten Kaposváron a földváriak (0–4), akik hazai pályán az Érd ellen javították ki botlásukat. Az újonc már a második percben vezetést szerzett Tóth Máté révén, a csatár végül mesterhármasig jutott, a csapat másik „Tóth-ja”, Ákos pedig duplázott, kiütve Pest vármegyei ellenfelüket. Varga Balázs együttese sikerével (valamint a Ferencváros és a Nagykanizsa botlásával) feljött a dobogó harmadik helyére az Iváncsa és a Szentlőrinc mögé.

Tóth Ákos (kékben) duplázott az érdiek ellen
Fotó: Molnár Gyula

NB III, Dél-Nyugati csoport, 20. forduló
FC Dunaföldvár–Érdi VSE 5–0 (3–0)
Dunaföldvár, v.: Maml (Aczél P., Szabados)
Dunaföldvár: Vukman – Molnár S. (Görög, 68.), Ladányi V., Gál Sz., Berekali – Tóth Á. (Ladányi P., 79.), Horváth A. (Dorogi, 75.), Bartha, Kövesdi (Keresztes B., 68.) – Urbán P. (Keringer, 68.), Tóth M. Edző: Varga Balázs
Érd: Pillár-Bán – Morvai, Rónaszéki, Farkas B. (Spinner, 79.), Németh G., Juhász B., Monori, Pintér N. (Szabó R., 68.), Kertai, Katona M. (Horváth B., 56.), Göblyös. Edző: Ebedli Zoltán
Gólszerző: Tóth M. (2., 34., 58.), Tóth Á. (41., 78.)

A Szekszárdi UFC kiesési rangadón 2–0-ra legyőzte a Dunaújvárost, és elmozdult a tabella utolsó helyéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!