Labdarúgás

2024.03.17. 16:45

Kellett mint egy falat kenyér: a Szekszárd legyőzte az újvárosiakat

A Szekszárdi UFC 2–0-ra legyőzte a Dunaújvárost az NB III-as focibajnokság Dél-Nyugati csoportjának kiesési rangadóján.

Rónai Gábor

Újfent volt okuk az örömre a szekszárdi játékosoknak

Fotó: Makovics Kornél

Úgy kellett a győzelem a szekszárdiaknak, mint egy falat kenyér. Tavasszal mind a két bajnoki meccsét elveszítette a sárga-fekete alakulat, amely rajton hazai pályán 2–1-re kapott ki az MTK második csapatától, majd egy hete egy súlyos, 5–0-ás vereségbe futott bele Iváncsán. Azok után, hogy az utolsó négy edzőmeccsét kivétel nélkül megnyerte a Szekszárd, mindenki többet remélt a szezontól...

Nem túlzás kijelenteni, hogy a tavasz rangadója vár a sárga-feketékre, akiknek kötelező volt a győzelem a tabellán előttük álló dunaújvárosiak ellen. Így is indult a meccs, jobban kezdett a Szekszárd, s már az ötödik percben tizenegyeshez jutott, miután Keresztes Zalánt buktatták a vasgyári védők. A büntetőt a kapus, Pomozi Zoltán végezte el, de magasan a léc fölé lőtt. 

Kellett volna gól, amely lendületet adhatott volna Mészáros István fiainak, akik jöttek előre, kezdeményeztek ugyan, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott – ha finoman akarunk fogalmazni. Így is voltak veszélyes helyzetek, de gól nem esett az első negyvenöt percben. A fordulás után aztán megjöttek a gólok, előbb Gellér Axel Koridon lőtt estében a kapuba (ha nem születik gól, tizenegyes lett volna), aztán Arena Ármin, a kapitány lőtt egy remek gólt, miután három védőt és a kapust is elfektette. 

Meglett tehát a győzelem, amely talán visszahozza a sárga-feketék önbizalmát, és már a következő fordulóban, Mohácson lesz ok újfent az örömre. 

NB III, Dél-Nyugati csoport, 20. forduló
Szekszárdi UFC–Dunaújváros 2–0 (0–0)
Szekszárd, v.: Fehérvári P. (Bencze A., Vargha T.). 
Szekszárd: Pomozi – Kiszely, Arena, Ágics, Béla D. – Csapó, Gellér, Lékó, Budai D., Tóth T. – Keresztes. Edző: Mészáros István.
Dunaújváros: Halasi – Kis B., Stampfel, Rédling, Marlen, Jakab D., Tapiska, Szepessy, Vörös T., Molnár M., Puskás G. Edző: Dobos Barna.
Gólszerzők: Gellér (67.), Arena (77.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!