Motokrossz

2024.03.08. 13:45

A Dél-MX-szel egy patinás versenysorozat ért véget

A Dél MX Motorsport Egyesület szombaton motokrossz nappal indítja be az évet Faddon.

Berg Sándor

Tizennyolc szezon után véget ért a Dél-MX versenysorozat (az első években még Dél Kupa néven futott), a továbbiakban, így már ebben a szezonban sem rendezhetnek több futamot ezen a néven.

Nagy népszerűségnek örvendett országos szinten a Dél-MX sorozat
Nagy népszerűségnek örvendett országos szinten a Dél-MX sorozat

– Az idei évtél már nem engedélyezik a sorozat lebonyolítását, amit ugyan nagy sajnálattal, de tudomásul kellett vennünk – fogalmazott lapunknak Langer József, a Dél MX Motorsport Egyesület első embere.

A vármegyének, és egyben az egész országnak ugyanakkor nem kell nélkülöznie a sportágat, az egyesület tagjai szombaton motokrossz nap keretében mérik össze tudásukat a faddi pályán. A rendezvény ingyenesen látogatható.

– Motor, tudásszint és életkor alapján soroljuk kategóriákba a közel hetven indulót, akik egymás ellen várhatóan nagy csatákat vívnak majd a kiválóan előkészített pályán – tette hozzá az esemény főszervezője.

Langer József kezei alatt 2017-ben rendezték az első Dél-MX versenysorozatot, ami évről évre egyre több versenyzőt és nézőt csalogatott ki a krosszpályára. Az utóbbi szezonokban száznál is többen indultak a futamokon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!