Cselgáncs

2024.03.08. 11:40

Gercsák Szabinánál nincs megállás, hétvégén a linzi Grand Prix-n szerepel

Tizenegy magyarral rendezik meg hétvégén az osztrák Grand Prix-viadalt. Linzben tatamira lép a paksi Gercsák Szabina is.

Berg Sándor

Az Atomerőmű SE 70 kilogrammos dzsúdósa ötödik kiemeltként várja a szombati versenynapot (a selejtezőket 10, az érmes mérkőzéseket 17 órától rendezik), a harminckettő között a 19 esztendős Tais Pina vár rá. A portugállal pályafutása során először méri össze erejét Gercsák Szabina, aki több, mint harminc hellyel előzi meg ellenfelét a világranglistán.

Gercsák Szabina portugál ellenféllel kezd Linzben
Gercsák Szabina portugál ellenféllel kezd Linzben
Forrás: IJF

A 27 éves dzsúdós jó formában utazott ki Linzbe, hiszen előbb első felnőtt Grand Slam-érmét szerezte Bakuban (az azeri fővárosban harmadik lett), majd Taskentben végzett ötödikként, amivel feljött az olimpiai kvótát érő huszonharmadik helyre a világranglistán. 

Gercsák Szabinán kívül még tíz magyar lesz ott a második osztrák World Tour-viadalon. Kőszegi Rebeka (48 kg), Gyertyás Róza (52 kg), Keller Rebeka (52 kg), Andrási Márton (60 kg), Pongrácz Bence (66 kg), Szegedi Dániel (73 kg), Ungvári Attila (81 kg), Tóth Krisztián (90 kg) és Gőz Roland (90 kg) mellett a Pakson készülő Sipőcz Richárd (+100 kg) is megméreti magát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!