Kosárlabda

2024.03.12. 18:52

Harsányi Mária: „Örülök, hogy ilyen sokakban mély nyomot hagyott a munkám”

Harsányi Máriáról, a szekszárdi leány kosarasok legendás utánpótlásedzőjéről nemrég egész estés dokumentumfilmet mutattak be. Ennek apropóján beszélgetett az Utánpótlássport stábja a rutinos trénerrel, aki manapság is töretlen lendülettel végzi nevelőmunkáját; jelenleg egyszerre irányítja a KSC Szekszárd U16-os és U14-es leánycsapatát is.

Teol.hu

A szekszárdi immár évtizedek óta a hazai leány kosárlabda-utánpótlás egyik legfontosabb nevelőműhelye. A sikerek egyik legfőbb letéteményese edzőként nem más, mint Harsányi Mária, aki számos korosztályos bajnoki címet szerzett a KSC Szekszárd csapataival, továbbá jó néhány utánpótlás-, illetve több felnőttválogatott játékost is kinevelt. Az MKOSZ-életműdíjas tréner eredményes pályafutását ráadásul a közelmúltban egész estés dokumentumfilmen is megörökítettek. A februári bemutatóra több mint kétszázan voltak kíváncsiak a helyszínen, majd az első vetítést követően nem sokkal később online is megtekinthetővé vált a film.

„Kindl Gábor producer két éven készítette a filmet, ugyanakkor végső formájában én csak a hivatalos bemutató alkalmával láttam az alkotást, ugyanis az előkészületi munkákba elsősorban a gyerekeim, Szabó Noémi és Szabó Gergő lett bevonva kezdte Harsányi Mária az Utánpótlássportnak. Persze előzetesen voltak sejtéseim, hogy valószínűleg kik fognak szerepelni a filmben, viszont azt nem gondoltam volna, hogy végül ilyen sokan, összesen huszonkilencen fognak megszólalni. Teljesen ledöbbentem, mikor szembesültem vele, nagyon meghatódtam a rengeteg dicsérő szó hallatán. Örömteli volt hallani, hogy ilyen sokakban mély nyomot hagyott a közös munkánk, és mostanáig jó szívvel gondolnak rám.”

A teljes cikket ide kattintva tudja elolvasni!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!